El parlament aprova la llei de consells insulars, que atorga més autonomia i autogovern

  • La llei atorga més competències a les comissions executives en detriment dels plens

VilaWeb
Redacció
14.06.2022 - 16:10
Actualització: 15.06.2022 - 07:54

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de les Illes Balears ha aprovat avui la llei de consells insulars, que atorga a les institucions de govern de cada illa més autonomia i autogovern, els dota de més agilitat i eficiència i n’assimila el funcionament al del govern. La llei, que ha rebut quaranta-nou vots a favor, quatre en contra i dues abstencions, és una actualització de la de l’any 2000, que va restar desfasada arran de la reforma de l’estatut del 2007. Alhora, preveu un estatut especial per a Formentera, per la singularitat de municipi i illa.

Entre més mesures, la llei atorga més competències a les comissions executives, en detriment dels plens, cosa que facilitarà la resolució d’expedients. La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha ressaltat que la llei enforteix la presidència i els consells executius, redissenya la distribució de competències i regula el sector públic instrumental.

Alhora, avança en la modernització de les institucions, aconsegueix més eficàcia en la gestió pública i millora la relació entre les administracions insular, autonòmica i local.

El portaveu de Més per Menorca, Josep Castells, que no ha donat suport a la llei, ha dit que no deixava marge per a l’organització al si dels consells i que conté massa regulació per part del govern. Segons Castells, la norma s’extralimita en les potestats de control governamental. Alhora, lamenta que el seu grup no hagi estat convidat a l’acord. Castells ha justificat la seva abstenció pel fet que s’han menystingut algunes aportacions, però tampoc no podia votar en contra, ha matisat, d’una cosa que millora la realitat actual.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes