Catalunya Ràdio ha celebrat a la Sala Apolo el retorn d’iCat a la FM amb la segona edició del ‘Desconcert’. La festa ha portat a l’escenari parelles aparentment ‘impossibles’ d’artistes com Manel i els rapers Pawn Gang, Joan Dausà i el grup Falciots Ninja, La Pegatina i el cantautor Ramon Mirabet, Joan Miquel Oliver contra Renaldo & Clara o David Carabén amb Maria Arnal i Marcel Bagés. Miqui Puig i Mari Pau Huguet han estat els mestres de cerimònia de la celebració.

L’acte s’ha iniciat amb uns parlaments de benvinguda. El vice-president del govern i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, ha celebrat que iCat es pugui tornar a sintonitzar a la ràdio i ha afirmat que el mèrit és dels treballadors, que l’han aguantada en un context complicat, i dels oients que han estat fidels a l’emissora al llarg d’aquests anys.

Per la seva banda, el conseller de Cultura, Santi Vila, ha arrencat el parlament fent broma sobre el fet que, per primera vegada i sense que serveixi de precedent, un polític ha complert la seva paraula, després que l’any passat anunciés la voluntat del govern de fer possible el retorn d’iCat a la FM. ‘Aquesta era una reivindicació que venia dels oients, la gent que estima la música i els professionals del sector. El govern ha fet el que ha pogut per complir amb la paraula compromesa i avui ho fem’, ha precisat.

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha celebrat que el que l’any passat podia semblar un impossible ha estat possible i que la millor manera de celebrar el retorn de l’emissora a la FM era tornar a fer el ‘Desconcert’ amb els oients. ‘Ens comprometem per intentar fer la proposta més pensada per a iCat perquè doni suport a la música en català i del país’, ha afirmat.

35% de música en català, 50% de l’escena catalana
La nova etapa de l’emissora inclourà més informació cultural i preveu arribar a un 35% de música en català i al 50% procedent de l’escena catalana. Durant els matins del cap de setmana, iCat impulsarà un programa perquè els més petits puguin conèixer de primera mà l’escena musical catalana. Durant més de dues hores i mitja, duets artístics especialment dissenyats per a la celebració han pujat dalt l’escenari de la Sala Apolo. Parelles ‘impossibles’ ja sigui perquè els seus estils són als antípodes o perquè els seus circuits naturals difícilment es toquen.

Les emissions d’iCat.cat tornaran a les ones de la freqüència modulada la temporada vinent. Nascuda el 2006 com a emissora multimèdia per FM i internet, va passar a emetre exclusivament per la xarxa l’octubre de 2012 com a conseqüència dels ajustos pressupostaris.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]