testicle aeroport

Un home de trenta anys ha estat operat aquest matí a Barcelona d’un traumatisme testicular causat per la violència de la policia espanyola ahir a l’aeroport de Barcelona. El jove no vol revelar la seva identitat i, per la por de represàlies, el pare, amb qui ha pogut parlar VilaWeb, prefereix mantenir-se també en l’anonimat. Segons que explica, tot va passar cap a les 17.10 al vestíbul de l’àrea d’arribades de la T1. El jove hi era, i el seu pare era a la part de dalt de l’aeroport, amb la moto amb què havien arribat.

‘De cop, va veure que el jovent feia una mena d’onada per acostar-se i provocar la policia. Consistia a fer un compte enrere, i aleshores s’aixecaven i anaven corrent cap als agents, després seien…’, explica, i recalca que el seu fill es va quedar al marge de l’acció. ‘Quan va veure això, va girar cua i es va trobar uns cinc o sis policies de cara, que van anar directament cap a ell. Li van pegar a les costelles pel costat, als ronyons, a les dues cames per davant i per darrere… I li van donar tres cops a la zona dels testicles amb la porra. Un va colpejar en un testicle i els altres, sortosament, al mòbil que duia a la butxaca, que naturalment va quedar destrossat.’

Immediatament, el pare va rebre una trucada d’un mòbil desconegut: ‘Era el meu fill que em deia: “Papa, m’han destrossat.” Una noia que va ser testimoni dels fets, molt amablement, va venir acompanyant-lo. Ens vam trobar a mig camí. Venia coix i amb les cames obertes. Gairebé no podia ni caminar. Vaig carregar-lo a la moto com vaig poder, pobret, perquè a la zona on l’havien colpejat era difícil que s’assegués. Afortunadament, la riuada de gent que venia de Barcelona ens va deixar passar perquè van veure que duia una persona ferida.’ El jove va ser atès a l’Hospital Clínic, on després d’una ecografia, els metges van concloure que calia operar-lo. Han hagut d’extirpar-li entre el 30% i el 40% de la massa testicular, que s’havia després.

El pare del noi vol deixar clar que els agents que van colpejar el seu fill eren de la policia espanyola, i no dels Mossos d’Esquadra, com han publicat alguns mitjans. Com que tenen intenció de denunciar l’agressió, han fet una crida, juntament amb el col·lectiu d’advocats Alerta Solidària, perquè tots els qui tinguin imatges del que va passar prop de les 17.10 al vestíbul de la T1, els les facin arribar.

Ja som aquí | Crònica del col·lapse de l’aeroport Josep Tarradellas

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb