coronavirus

L’empresa concessionària del Palau de Gel de Madrid ha decidit cedir les seves instal·lacions com a dipòsit de cadàvers per acollir les víctimes mortals del coronavirus 2019, ja que les funeràries estan saturades. Fins ara la Covid-19 ha infectat a 10.575 persones i n’ha matat 1.263 a la Comunitat de Madrid.

Tota la informació sobre el Coronavirus, minut a minut 

El govern autonòmic i la Unitat Militar d’Emergències (UME) de l’exèrcit espanyol s’encarregaran d’habilitar l’espai, que és una pista de 1.800 metres quadrats dins d’un centre comercial, on habitualment es fan competicions esportives i espectacles.

Aquest matí, el batlle de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha explicat que la funerària municipal deixarà de donar servei als morts per la Covid-19 per la manca del material necessari, sobretot els equips de protecció individual pels treballadors.

La pista de gel actuarà de dipòsit provisional mentre la no passi ‘la situació d’excepcionalitat’. Els fèretres es conservaran a la temperatura adequada i seguint totes les recomanacions del Ministeri espanyol de Sanitat. En aquest sentit, s’instal·larà un material polimèric per evitar que els fèretres estiguin en contacte amb la pista.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb