El periodisme que l'actualitat necessita

Aquest 2020 és un any de canvis arreu del món, i nosaltres us volem ajudar a entendre'ls. En temps de crisi, el periodisme compromès és més important que mai i el vostre suport és l'únic que pot assegurar la continuïtat de VilaWeb.
Si ho vols i ho pots fer, col·labora amb VilaWeb.

El País Valencià rebrà 449,6 milions d’euros del fons de recuperació europeu. Així ho ha publicat avui el Butlletí Oficial de l’estat espanyol, recollint l’ordre del Ministeri d’Hisenda espanyol que determina el repartiment del primer tram dels 6.000 milions del fons, la dotació total del qual és de 16.000. El País Valencià és la quarta comunitat autònoma que rebrà més diners, per darrere de Madrid, el Principat i l’Aragó.

El fons es repartirà en quatre trams que tenen en compte les necessitats de finançament en matèria de sanitat, educació i de reducció d’ingressos. Avui s’ha aprovat tot just el primer, que es distribuirà entre els territoris seguint criteris representatius de la despesa sanitària: els ingressos en unitats de cures intensives (30%); els pacients hospitalitzats (25%); les PCR totals realitzades (10%), i la població protegida equivalent (35%). Les variables sanitàries són les registrades fins al 30 d’abril.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.