Ous estrellats amb bolets i patata

VilaWeb
Montserrat Serra
12.11.2016 - 10:51

La Fundació Alícia, sempre a l’avantguarda de la cuina sana adaptada al fer de la societat actual, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic del país, acaba de publicar el llibre de receptes Cuina sana amb el Mètode del plat (Amat editorial). El receptari permet controlar la quantitat d’aliments que mengem i la varietat, a partir de la proporció d’aliments en cru col·locats al mateix plat, abans de cuinar-los.

El mètode que proposa la Fundació Alícia no requereix pesar ni mesurar les porcions dels aliments, sinó que es divideix el mateix plat en tres parts, corresponents a: verdures i hortalisses, aliments farinacis i aliments proteics. Aquesta manera de mesurar la dieta s’ajusta a l’etapa de la vida de cada comensal i a les seves característiques individuals, els requeriments energètics i nutrients que cadascun necessita.

Una de les receptes que proposa es fonamenta en els bolets. Són els ous estrellats amb bolets i patata.

Ingredients:
ous
bolets
ceba petita
patata
oli d’oliva verge
sal i pebre

Elaboració:
Pelem i tallem la patata a rodanxes d’uns 3 o 4 mm de gruix.
Pelem i tallem la ceba a juliana. Rentem els bolets i els tallem a trossos.
En una paella amb oli, fregim la patata i la ceba a foc mitjà.
Hi afegim la ceba i hi sofregim el conjunt. Salpebrem.
Un cop fred, ho escorrem i ho reservem.
Trenquem i fregim els ous a la mateixa paella. Salpebrem.
Emplatem la base de patata i verdures amb els ous.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any