otegi bildu erc

El coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha fet una crida al conjunt del sobiranisme a Catalunya, Galícia i el País Basc, els sectors republicans i els de progrés per a conformar una unitat d’acció i construir un programa de mínims i de govern que impliqui fer front a la dreta i que permeti d’assentar un model de qualitat democràtica.

En declaracions als periodistes a Zarautz (Guipúscoa), ha insistit que l’estat espanyol és immers en una greu crisi i, segons que ha dit, prova de preparar-se per a nous ingredients d’aquesta crisi que s’anirà aprofundint. Ha apuntat que aquests dos ingredients seran la sentència del judici contra el procés i una nova crisi econòmica.

Després d’haver afirmat que hi ha eleccions perquè hi ha crisi i perquè hi ha una greu crisi del Règim del 78, ha reiterat que el seu partit ha complert la paraula donada i ha posat com a exemple que han provat de posar un ‘stop’ molt gran a l’autoritarisme i a la dreta. ‘L’estat espanyol és un estat plurinacional. Els bascs som una nació, els catalans són una nació i, per tant, no hi ha solució de la greu crisi que travessa l’estat espanyol si no sospesa amb claredat el respecte del seu caràcter plurinacional’, ha afirmat.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.