El coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, ha defensat que la ‘batalla’ de Catalunya és també la del País Basc, i ha advertit que ‘ningú a Euskal Herria hauria de recolzar a un partit que amenaça el poble de Catalunya’. Ho ha dit en el congrés constituent de la formació avui a Bilbao.

Otegi ha assegurat que a Catalunya es juguen també les llibertats nacionals del País Basc. ‘Exigim respecte als nostres drets nacionals i socials’, ha afegit, i s’ha dirigit al poble català: ‘Estem amb vosaltres, a les verdes i a les madures’.

El dirigent abertzale s’ha mostrat convençut que el procés és irreversible, encara que es trigarà o menys, i es posaran majors o menors dificultats. Otegi també ha criticat l’estat espanyol per no deixar fer el referèndum i amenaçar els càrrecs polítics catalans.

El congrés d’avui ha servit per a refundar EH Bildu i Otegi ha estat triat coordinador general del partit. N’ha defensat la pluralitat, atès que està integrada per abertzales, sobiranistes, independentistes i gent d’esquerres des de la social-democràcia fins a comunistes, i ha reclamat que el País Basc es esdevingui un estat independent.

 

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]