Oriol Amat avança les eleccions a rector de la UPF i no optarà a la reelecció

  • El catedràtic, al càrrec d'ençà del 2021, argumenta que ja ha complert els seus principals compromisos

VilaWeb
Redacció
30.09.2022 - 15:38

El rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Oriol Amat, ha anunciat a l’executiva del Consell de Direcció la seva intenció d’avançar les eleccions a rector de la universitat i ha comunicat que no optarà a la reelecció. Amat, que és rector d’ençà del 21 de maig del 2021, ha explicat que la decisió d’avançar les eleccions es deu principalment al fet que els seus principals compromisos electorals ja s’han completat o han aconseguit un alt nivell d’assoliment. Es prevue que les eleccions seran a principis del 2023.

Entre les fites que ha destacat hi ha la posada en marxa de la iniciativa Mercat del Peix, el nou complex de recerca i innovació centrat en biomedicina, biodiversitat i benestar planetari, la implantació del nou marc educatiu ‘EDvolució’ per posar en valor la qualitat i innovació docent, o l’impuls de la transferència de coneixement de la universitat a la societat, mitjançant projectes com la plataforma ‘UPFKnowledge’ i l’aposta per la creació de càtedres institucionals i d’empresa, que s’han doblat en el darrer any.

A més, Amat també ha posat en valor l’augment de la presència de la llengua catalana a la UPF, i ha destacat que, en l’àmbit internacional, la UPF ha assumit el lideratge de l’aliança europea d’universitats Eutopia pels propers anys. Segons Amat, els terminis d’execució d’aquests i altres grans projectes superen el mandat actual, i per tant “és preferible que sigui un nou rector o rectora qui, amb un mandat complert per davant, pugui gestionar i culminar aquestes iniciatives amb èxit”.

També ha recordat que la futura Llei Orgànica del Sistema Universitari (LOSU), actualment en tràmit, obligarà a uns canvis estatuaris a les universitats i a la modificació dels mandats i condicions per accedir a la condició de rector, fet que “comportarà que moltes universitats avancin els seus processos electorals interns”.

Tal com disposen els Estatuts de la UPF, properament, un Consell de Govern aprovarà la convocatòria d’eleccions, que se celebraran a principis de l’any 2023.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any