Guia per a no deixar-se perdre res de l’Orgull LGBT a Barcelona, València i Palma

  • Us oferim una seixantena d'actes des d'ara fins a acabar el mes per a tots els públics i interessos per a viure orgullosament els drets LGBT

VilaWeb
Arnau Lleonart
23.06.2022 - 10:00
Actualització: 23.06.2022 - 16:12

El 28 de juny es commemoren a tot el món les protestes de Stonewall, un bar d’ambient de Nova York on aquell dia de 1969 els clients –gais, lesbianes i trans– van dir prou a la marginalització a què els empenyia el sistema i van plantar cara a les contínues batudes policíaques amb una nit d’aldarulls. L’any següent, es va reivindicar l’aniversari amb manifestacions en les quals van participar milers de persones i que es consideren les primeres marxes de l’Orgull LGBT. D’aleshores ençà, el respecte pels drets civils de lesbianes, gais, bisexuals, trans i tota mena d’orientació i identitat sexual ha avançat molt, però encara hi ha motius per a reivindicar la diversitat sexual de tothom. És per això que, durant tot el mes de juny, entitats LGBT i institucions han organitzat activitats de tota mena i per a tots els públics. Ara que s’acosta el Dia de l’Orgull, us oferim un recull de les activitats programades a Barcelona, València i Palma:

Barcelona

Barcelona torna a abocar-se amb ganes a la celebració de l’Orgull LGBT amb activitats molt diverses que van de la mostra de cinema Fire!, que va començar el 9 de juny i durarà fins diumenge, fins a activitats de les entitats més combatives, com la Crida LGBTI i Atzagaia, el Pride BCN, enguany dedicat a la visibilitat lèsbica, el cicle d’activitats l’Orgullosa, que promou l’ajuntament, i les múltiples festes dels bars i clubs d’ambient. Tot un programa per a gaudir cada dia de la ciutat.

Dissabte 18

Trobada de famílies diverses: Jornada a l’aire lliure destinada a famílies de tota mena animades pel rondallaire Colorete Colorado, que explicarà històries sobre qüestions com la diversitat funcional, la migració, el racisme i la diversitat de gènere i sexual. És un espectacle que cerca la implicació activa dels participants. Es fa d’Emília Coranty, 1X, i és d’entrada lliure. En acabat, es farà un dinar popular proposat pels infants del menjador Nòmada.

Vermut trans: De les 11.00 a les 21.00, tothom que ho vulgui podrà participar en el vermut trans que es farà al carrer de Comte Borrell, 22, que organitzen Àmbit trans i Pride BCN. Durant tot el dia hi haurà activitats musicals i culturals a l’escenari per a animar la vetllada. A més, es retrà homenatge a Mar Llop, fotògrafa i activista que va morir fa poc.

Xerrada “Lesbianes, l’impuls a l’educació en diversitat de gènere i sexoafectiva”: L’associació Famílies LGTBI proposa un col·loqui sobre com el món educatiu ha d’integrar la visibilitat i apoderament de dones lesbianes. Hi participarà Gemma Martret, del Consorci d’Educació de Barcelona i coordinadora del programa Xarxes per la igualtat i el programa COEDUCA’T; Eva Abril, professora de secundària i formadora en coeducació; i Katy Pallàs, també professora de secundària i formadora en coeducació i presidenta de FLG Famílies LGTBI. Es farà al Centre LGBTI de Barcelona (carrer de Comte Borrell, 22) a les 18.30.

Club de lectura a la llibreria Antinous: Celebració dels vint-i-cinc anys de la llibreria Antinous (carrer de Casanova, 72), especialitzada en literatura LGBT, amb la lectura en comú de Verwirrung der Gefühle, de Stefan Zweig. Se’n llegirà l’edició en castellà (Confusión de sentimientos). Es farà a les 19.00.

Mostra de cinema Fire!: Festival de cinema LGBT organitzat pel Casal Lambda a l’Institut Francès (carrer de Moià, 8). A les 16.00 es projecta el documentari Canela, sobre el trànsit d’una arquitecta de quaranta-vuit anys, precedit pel curmetratge The window, amb la participació de la seva directora, Sarah Kaskas. A les 18.00 serà el moment del curtmetratge Rosa i del film The hill where lionesses roar, una història d’amor i amistat entre tres noies a un petit poble kosovès. A les 20.00 es projectarà el film xinès sobre prostitució masculina Moneyboys i a les 22.15 Tytöt tytöt tytöt, un film finès sobre una història d’amor lèsbic entrellaçat.

Diumenge 19

Flamenc i flors: cabaret flamenc i memòria de la Flor del Campo: Cabaret en homenatge a Flor del Campo, activista trans del barri de la Trinitat Vella, amb l’actuació del grup Flamenco Queer i la P.C.R.A. El Perro de Paterna presentat per la vedette Brigitta Lamoure. Es farà a la llosa del Metro de Trinitat Vella (via de Bàrcino, 94) a les 11.00.

Ruta borda de memòria històrica: Com han evolucionat els locals d’ambient LGBT barcelonins durant l’últim segle? Una ruta històrica organitzada per la Crida LGBTI ens convida a descobrir on i com socialitzaven els nostres avantpassats, i a conèixer icones de la nit LGBT barcelonina. La ruta comença a les 12.00 davant el teatre del Molino, al Paral·lel, i recorre punts claus del Raval. Per participar-hi cal inscriure’s ací.

Vermut literari sobre Els grans optimistes, de Rebecca Makkai: L’epidèmia del VIH va tenir un impacte profund en la comunitat LGBT durant els anys vuitanta i noranta. L’escriptora Rebecca Makkai ha reflectit la devastació que va patir el col·lectiu a Chicago en un gran llibre emotiu i vitalista que va ser finalista del Premi Pulitzer 2019. L’assemblea Atzagaia el comentarà en un club de lectura en format vermut al costat del casal la Cruïlla, al carrer de Sardenya, 256, a les 12.00. No cal inscripció.

Festa per la visibilitat lèsbica: Seguint amb el leitmotiv de la visibilitat lèsbica que enguany mou el Pride, diumenge a les 18.00 es farà una festa dirigida a dones lesbianes i bisexuals a la sala Arena Clàssic.

Clausura de la mostra de cinema Fire!: L’últim dia del festival de cinema LGBT organitzat pel Casal Lambda comença a les 16.00 amb Deserto particular, un drama sentimental disfressat de road movie d’un ex-policia suspès per haver agredit un recluta que se’n va al nord del Brasil a trobar la Sara, una dona que ha conegut a internet i ha deixat de contestar els missatges abruptament. A les 18.15 es projectarà el curtmetratge Ashurbanipal, historia de un encuentro, amb la presència del director, Francisco Frías Fernández, que anirà seguit del documentari Socks on fire, que mostra la tensió en la família del cineasta entre una tia homòfoba i un oncle gai orgullós. A les 20.00 serà el torn de Celts, un film que ens transporta a la guerra de Sèrbia. En aquest context, un grup d’amics cerca alguna cosa nova per a sortir de la seva realitat. Per últim, a les 22.00, es projectarà The swimmer, un film sobre un nadador d’elit que ha de decidir entre l’entorn ultracompetitiu o conèixer més a fons un company amb qui té una connexió especial. S’estrena per primera vegada al país i hi haurà la presència d’Adam Kalderon, director del film. Abans de The swimmer es projectarà el curtmetratge Query.

Dilluns 20

Explosió coral amb Fito Conesa: Actuació musical d’una coral de veus actuals per a recuperar les històries anònimes de la Barcelona LGBT de les darreres dècades, que anirà acompanyada del cantant Fito Conesa. Entrada lliure fins a completar la cabuda a la Capella (carrer de l’Hospital, 56) a les 19.00.

Una mirada LGBTI+ al Museu d’Arqueologia de Catalunya: Del 20 de juny al 3 de juliol, el Museu d’Arqueologia de Catalunya (passeig de Santa Madrona, 39) convida a mirar la història de manera oberta per entendre les concepcions afectives, sexuals i de gènere dels diferents moments històrics. És una activitat inclosa en el preu d’entrada al museu.

Dimarts 21

Jornada internacional de memòries subalternes-LGBT a Europa: Cicle de conferències organitzat per la Universitat de Barcelona a l’aula capella de l’edifici històric, a la plaça de la Universitat. A les 10.00 Stefanie Endlich, professora honorífica d’art públic a la Universitat de Berlín, farà la conferència “Monuments a gais i lesbianes a Europa”. A les 12.00 es donarà pas a la taula rodona “Shantay et quedes: qui recordem i qui deixem anar? Històries i memòries queer a Itàlia, Espanya i Polònia”. Hi participaran tres investigadors del European University Institute: Kamil Karczewksi (Polònia), Riccardo Bulgarelli (Itàlia) i Moisés Fernández Cano (Espanya). A les 15.30 es projectarà el film Große Freiheit, basat en fets reals i ambientat a l’Alemanya de després de la Segona Guerra Mundial, quan va continuar la persecució als homosexuals malgrat la caiguda del règim nazi. Per últim, la jornada es tancarà amb la xerrada “Lesbianes a Catalunya. Una lluita incansable fora del focus”. Es farà a les 18.15 i hi participaran tres activistes LGBTI+: Maria Giralt, Sofia Bengoetxea i Empar Pineda.

Cafè LBT: Trobada entre dones lesbianes, bisexuals i trans a Can Batlló per a conversar en un espai segur. A les 19.00.

Dimecres 22

Pregó del Pride BCN: La plaça de la Universitat farà el tret de sortida de les activitats del Pride, enguany dedicat a la visibilitat lèsbica. La influenciadora Dulceida, lesbiana visible, serà encarregada del pregó, que començarà a les 18.00, i anirà seguit de les actuacions de Muerta Sánchez, Vicky Blum, Maria Escarmiento, la Prohibida, i les discjòqueis Magalí Dalix i Claudia León.

Exposició Pride Art 2022: Més de vint-i-cinc artistes LGBTIQ+ exposen les seves obres d’art a la mostra benèfica de l’ONG Stop, que es fa al bar la Federica, al carrer de Salvà, 3. Les obres seran exposades fins a final d’agost.

Exposició de Skanderbeg: El ninotaire Skanderbeg exposarà les seves il·lustracions al bar per a ossos Honey Furry Bar, al carrer de Muntaner, 73. Hi serà fins l’1 de setembre.

El Pride més caribeny: El restaurant veneçolà la Cachapera (carrer de Villarroel, 57) organitza una festa caribenya LGBT amb les actuacions de les drag queen Cocco Roo i Wayuu Queen, de les 19.00 a la 1.00. Per cada producte venut, es destinarà 1 euro a l’ONG Stop.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

Dijous 23

Revetlla de Sant Joan: El Pride Barcelona organitza una revetlla de Sant Joan per a lligar la cultura popular i la reivindicació i festa de l’Orgull. Es farà a la plaça de la Universitat a partir de les 19.00 amb les actuacions de DJ Enka, Alex Marteen, Astra Bomb, AL-V, Ferdiyei, Pitita i Cheap Son.

Divendres 24

Village Pride: El 24 i el 25 de juny l’avinguda de la Reina Maria Cristina serà l’epicentre de les activitats del Pride. S’obrirà a les 11.00 i durant tot el dia acollirà la Mostra d’Entitats LGBT de la ciutat, estands de comerços, zona de bar i restauració i l’escenari amb els concerts de l’Orgull.

Pride Kids: De les 11.00 i fins a les 20.00, les activitats a l’avinguda de la Reina Maria Cristina aniran destinades al públic infantil i familiar. Començarà amb una festa d’escuma infantil, de les 11.00 a les 12.00, i hi haurà inflables, activitats i tallers de tota mena.

Biblioteca vivent: L’associació ACATHI organitza una activitat en la qual migrants i refugiats LGBT explicaran capítols de les seves vides. Es farà entre les 16.00 i les 18.00 a la carpa d’ACATHI a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Cursa de talons: Torna la històrica cursa amb sabates de taló del Pride. Es fa a les 19.00 a l’avinguda Reina Maria Cristina, al costat de l’escenari. El premi són 300 euros en metàl·lic i no cal inscripció prèvia.

Ruta reivindicativa del 28J Autònom: Diversos col·lectius LGBT i anticapitalistes organitzen una manifestació reivindicativa que es desmarca del Pride Barcelona amb una crítica als comerços que hi ha a l’organització. Sortirà de la Rambla de Santa Mònica, davant el monument de Colom, a les 19.00.

Celebració del Pride: A les 20.00 comença la festa a l’escenari del Pride. Hi actuaran Barcelona Rainbow Singers, Rocío Saiz, la Furia, Marta Sango, Ginebras, la Zowi, Javiera Mena, WRS, Choriza May i Kate Ryan.

Dissabte 25

Village Pride: El 24 i el 25 de juny, l’avinguda de la Reina Maria Cristina serà l’epicentre de les activitats del Pride. S’obrirà a les 11.00 i durant tot el dia acollirà la Mostra d’Entitats LGBT de la ciutat, estands de comerços, zona de bar i restauració i l’escenari amb els concerts de l’Orgull.

Pride Kids: De les 11.00 i fins a les 20.,00 les activitats a l’avinguda de la Reina Maria Cristina estaran destinats al públic infantil i familiar. Durant tot el dissabte hi hauran activitats esportives destinades als infants.

Torneigs de tennis taula i 3×3 de bàsquet femení: El club multiesportiu Panteres Grogues oferirà un torneig de tennis taula i un altre de 3×3 de bàsquet femení a les 11.00. Qui hi vulgui participar, s’ha d’inscriure a l’estand de Panteres Grogues a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Acte contra la transmisogínia: Reivindicació feminista i a favor dels drets trans organitzada per la plataforma 28J Autònom que es farà a la plaça de Sant Jaume a les 12.00.

Desfilada de carrosses del Pride: Enguany, el Pride va dedicat a afavorir la visibilitat lèsbica, una reivindicació que volen estendre especialment a la manifestació i desfilada de carrosses. Sortirà del parc de les Tres Xemeneies a les 18.00 i recorrerà l’avinguda del Paral·lel fins a la plaça d’Espanya. Qui ho vulgui, podrà acostar-se al parc de les Tres Xemeneies des de les 16.30, on hi haurà animació musical per a escalfar l’ambient.

Festa de clausura del Pride: A partir de les 20.30, quan els assistents de la manifestació hagin arribat a la plaça d’Espanya, començarà la festa de clausura a l’escenari del Pride a l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Hi actuaran Jimena Amarillo, Marlena, Barcelona Gay Men’s Chrous, Luna Ki, Aqua i Rebeca Brown.

Manifestació popular de la Crida LGBTI: La Crida LGBTI es desmarca de la desfilada de carrosses del Pride amb una manifestació popular que reivindica el llegat històric de l’activisme LGBT de Barcelona. Sortirà de la plaça de la Universitat a les 18.30 i arribarà a la plaça de Sant Jaume, on es llegirà el manifest “Som els colors de les lluites”.

Festa popular LGBTI: Un cop hagi acabat la lectura del manifest a la plaça Sant Jaume, els assistents a la manifestació de la Crida LGBTI tornaran a la plaça de la Universitat per a la festa popular, amb les actuacions del cantant Uri, l’espectacle de Goliarda Parda i Àlex Marteen, i la música dels discjòqueis Queen Marixoxa i Fins que surti el sol amb Mari Kalimotxo.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

Diumenge 26

Pride al Tibidabo: Jornada especial al parc d’atraccions del Tibidabo dedicada a la diversitat LGBT, amb descompte del 30% amb el codi PRIDE22!

Gala solidària de Believe Club i Panteres Grogues: Festa benèfica al Believe Club (carrer de Balmes, 56) en favor de l’associació ACATHI. Comença a les 23.00 i durarà fins a les 5.00.

Dilluns 27

Concert solidari AmorXamor: Concert benèfic amb un recorregut per les cançons d’amor més conegudes del pop espanyol interpretades només per dones, totes joves  professionals del teatre musical català. Els beneficis aniran destinats a l’entitat Creación Positiva i el seu projecte “Visibilitzant la lesbofòbia”. Es fa al Teatre Condal a les 20.00 i les entrades valen 20 euros. Es poden comprar ací.

Dimarts 28

Gala l’Orgullosa Barcelona: Clausura del cicle d’activitats l’Orgullosa Barcelona, que aixopluga actes diversos que es fan durant tot el mes a la ciutat, amb un gran concert gratuït a l’Anella Olímpica de Montjuïc que començarà a les 17.00. Hi actuen Maruja Limón amb Roba Estesa, Tribade, las Karamba, Balkan Paradise Orchestra, Ketekalles, Flamenco Queer, Maria Arnal i Marcel Bagés amb Rodrigo Cuevas, Putochinomaricón i més artistes LGBT.

Salsa Romesco live: Les autores del podcast Salsa Romesco faran una festa no mixta per a dones, lesbianes i trans al casal de joves Can Ricart (carrer d’Emilia Coranty, 5-7).

Acte polític “Som els colors de les lluites”: Acte polític i reivindicatiu organitzat per la Crida LGBTI, amb representants de diverses lluites polítiques i actuacions musicals encara pendents de confirmar. Es farà a les 18.30 a l’Espai Jove la Fontana, a la plaça de Santa Rosa.

Ruta històrica al Barri Xino: L’historiador Leopold Estapé mostrarà en una ruta guiada com era la vida al barri del Raval durant els anys vint i trenta i com s’hi van moure grans figures LGBT com Flor de Otoño, Rafael de León, Tórtola València, Pepe el de la Criolla, Jean Genet, Miguel de Molina, Sonia Rescalvo, Raquell Meller i molts més.

Dimecres 29

“Flamenco queer” al Museu Picasso: Recordant la passió de Pablo Picasso pel flamenc, el Museu Picasso presenta l’espectacle “Flamenco queer”, una sèrie de diàlegs reivindicatius a través de la performance i la música que trenca amb el binarisme de gènere. L’entrada és gratuïta i es fa a la sala d’actes del Museu Picasso (plaça de Jaume Sabartés, 1).

Dijous 30

Jornada Museus LGBTI+: Taules rodones i xerrades al Centre LGBTI de Barcelona (carrer del Comte Borrell, 22) sobre la relació entre la diversitat sexual i de gènere i les dinàmiques de creació de cultura. Podeu consultar-les totes ací.

València

València es prepara per viure un Orgull que, un any més, se centrarà en les activitats programades per Lambda, que tenen el suport de l’ajuntament. Com a alternativa, el moviment anarquista ha organitzat l’Orgull Crític, amb tot d’activitats per ateneus i centres socials okupats de la ciutat. A més de les activitats que proposem a continuació, durant tot el mes es pot visitar a la biblioteca valenciana Nicolau Primitiu (avinguda de la Constitució, 284) l’exposició “El arcoíris detrás del negro”, una col·lecció de gravats durant cinc-cents anys sobre el desig i l’erotisme homosexual propietat de Mariano Moret, que també és el comissari de l’exposició.

Dissabte 18

Festa infantil de l’Orgull: Les famílies poden gaudir de l’Orgull amb una festa per a tots els públics de 10.00 a 13.00. Es fa al parc del riu Túria i per participar-hi cal escriure un correu a families@lambdavalencia.org i se’n rebrà més informació.

Taller king, kuir i reinees: Activitat de l’Orgull Crític per a desconstruir i reconstruir el gènere des d’un joc drag a la Iniciativa Dàlhia (camí vell de Xirivella, 23). Per participar-hi cal portar algun objecte o peça de roba que es pugui reinterpretar. La cabuda és limitada a vint-i-cinc persones, de manera que cal inscriure-s’hi amb un correu a orgullcriticvlc@riseup.net.

Dimarts 21

“Colors al cercle” contra la LGBT-fòbia: El cicle de conferències “Colors al cercle”, que es fa a la terrassa del Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MUVIM), anirà dedicat a la LGBT-fòbia creixent dels darrers anys. Comença a les 20.00 i cal inscriure-s’hi ací.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

Divendres 24

La memòria de l’Orgull: Recorregut per la història LGBT a València. Sortirà a les 20.00 de la plaça del Mercat i serà presentat per la drag queen Liz Dust. A més, hi participaran Luis Noguerol, Mar Ortega, Anna Maria Staiano i Guillem Montoro.

Dissabte 25

Taller de pancartes: L’espai adolescent del Lambda prepararà materials reivindicatius per a la manifestació. Es farà de 16.00 a 17.30, i per a rebre més informació cal demanar-ho a adolescents@lambdavalencia.org.

Manifestació “Davant de l’odi: drets i orgull”: La manifestació d’enguany, convocada per Lambda, se centra en la lluita contra les agressions i discriminacions al col·lectiu LGBT. Sortirà a les 20.00 del pont de l’Exposició de l’Albereda i anirà fins a la plaça de l’ajuntament, on es llegirà el manifest.

Festa de l’Orgull a la plaça de l’Ajuntament: Després de la lectura del manifest a la plaça de l’Ajuntament, la reivindicació es torna festiva amb les drag queen Liz Dust i Tracy Pop com a mestres de cerimònies i Lara Sajén com a estrella convidada. L’actuació s’acabarà a la mitjanit amb un castell de focs de la Pirotecnia del Mediterráneo.

Festa de l’Orgull Crític: Com a contraposició als actes de l’Orgull amb el suport institucional, la plataforma Orgull Crític farà una festa pròpia amb tallers i xerrades, espai de jocs, performances, concerts i dinar i sopar vegà. Es farà al centre social okupat i anarquista la Gamberra, davant el cementeri del Campanar, de les 10.30 a mitjanit.

Dimarts 28

Super Pride LGBT de “Colors al cercle”: Tancament del cicle “Colors al cercle”, que es fa a la terrassa del Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MUVIM), amb un esdeveniment especial amb múltiples artistes i referents LGBT que faran una anàlisi amb perspectiva històrica dels drets del col·lectiu. Comença a les 20.00 i cal inscriure-s’hi ací.

Manifestació de l’Orgull Crític: Marxa coincidint amb el 53è aniversari de la revolta de Stonewall. Hora i lloc de sortida pendent d’anunciar.

Divendres 1 de juliol

Festival VIHsibles: El programa de l’Orgull s’allarga més enllà del mes de juny amb el Festival VIHsibles, organitzat pel Comitè Antisida VLC per a reivindicar sense estigmes que el VIH encara existeix, però que els seropositius poden fer una vida normal gràcies al tractament. Es fa al Centre del Carme (carrer del Museu, 2) i hi participaran artistes com Choriza May, Muéveloreina, la Mare, Kiki House of Cosima i serà conduït per Liz Dust.

Palma

La celebració de l’Orgull a Palma ha acabat com el rosari de l’aurora. Per primera vegada, s’havia organitzat un esdeveniment promogut per empreses i amb el suport de l’ajuntament: el Palma Pride Week, que durant deu dies havia programat activitats al parc de la Feixina i a diferents espais del barri de Santa Catalina. Tanmateix, les polèmiques paraules de la seva organitzadora, Kristin Hansen, destacant la importància de l’esdeveniment perquè aniria a Palma “gent del camp que potser no ha vist mai una lesbiana”, l’anunci que una ex-diputada de Vox participaria en el pregó inaugural i les crítiques de mercantilització de la lluita pels drets LGBT han portat el batlle, José Hila, a cancel·lar el Palma Pride Week i destituir Sonia Vivas, regidora de Joventut, Feminismes i LGBTI, i principal aval de la festa del consistori. Malgrat tot, l’organització mantindrà la festa que havia previst com a festa de clausura, que es fa en un recinte privat.

Malgrat tot, això no vol dir que Palma no celebri l’Orgull LGBT, i hi ha previstes diverses activitats organitzades per associacions, com la històrica Ben Amics, que enguany celebrarà trenta anys amb la manifestació unitària del 28 de juny, o el festival de cinema Mostra Out!, que va començar el dia 14 i acaba avui.

Dissabte 18

Clausura de la Mostra Out!: Últims films que es projectaran al festival de cinema LGBT de les Illes. A les 11.00, es projectarà el documentari Aprender a vivir, sobre l’acceptació i l’estigma de les persones que viuen amb el VIH, al centre Flassaders (carrer de la Ferreria, 10), que anirà seguit d’un col·loqui. A les 18.00, al CineCiutat (carrer de l’Emperadriu Eugènia, 6) s’hi projectarà una sessió de curtmetratges documentaris: Del sari a la túnica, Romarioi, Bar stories from queer Maine, Antonella, mis manos mi voz, Dans la nature i Se receta silencio. Per últim, també a CineCiutat, es projectarà el llargmetratge de ficció Camila saldrá esta noche.

Dimecres 22

Un recorregut per sèries i films LGBTI: Taller juvenil orientat a comentar i analitzar films i sèries de temàtica LGBTI. Es fa a l’Espai Jove Llevant (carrer de Pere d’Alcàntara Penya, 10 baixos) de 17.30 a 19.00.

Dijous 23

Taller de pancartes i cartells: Preparació en comú de material per a la manifestació de l’Orgull. Entre les 10.00 i les 13.00 hi haurà un punt de creació comuna a la plaça d’Espanya.

Divendres 24

Representació de Fulana i Mengana: Representació de la comèdia Fulana i Mengana, dos éssers que, un cop morts, es troben a les portes del cel i són rebutjats per Sant Pere pel seu passat. Es fa al teatre municipal Catalina Valls a les 20.00. Les entrades es poden demanar a xcamaradeteatro@gmail.com

Nit de perruques: Festa al restaurant Twins Chillout (carrer de Rodríguez de Arias), on els assistents han de portar perruca i sabates creatives, amb l’actuació de Roger. Començarà a les 22.30 i s’allargarà fins a les 2.00.

Dissabte 25

Festa del Palma Pride Week: Tot i que l’ajuntament ha retirat l’autorització per a fer el Palma Pride Week a l’espai públic, l’organització en mantindrà la festa del 25 de juny, que originalment era prevista com a festa de clausura a l’espai Sa Possessió (carrer del Gremi Velluters, 14). Hi haurà actuacions en directe, discjòqueis i convidats sorpresa. Començarà a mitjanit i durarà fins a les 5.00.

Dimarts 28

Manifestació de l’Orgull: La manifestació reivindicativa pels drets LGBT sortirà de la plaça d’Espanya a les 19.00 i arribarà a la plaça de Cort. Enguany, l’associació Ben Amics celebra els trenta anys del moviment LGBT a l’illa, i ho reivindicarà amb el lema de la manifestació, “Trenta anys de lluita: drets i resiliència”.

Revetlla reivindicativa: Una vegada la manifestació hagi arribat a la plaça de Cort, la diada es culminarà amb una revetlla i la gala de lliurament del Siurell i el Dimoni Roses, els premis de Ben Amics per a les persones, entitats i institucions que han destacat per la seva lluita a favor dels drets LGBT, el primer, i per a aquells que hagin fomentat la LGBT-fòbia o no hagin treballat prou activament per evitar-la, el segon. Enguany, els nominats al Siurell Rosa són Natalia Fariñas, el projecte Convivexit i el Casal Solleric. Els del Dimoni Rosa són Antoni Camps, l’Ajuntament de Calvià i el diari Última Hora.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any