La banda osonenca Oques Grasses no tornarà als escenaris fins l’any 2019, en què té previst de presentar el seu quart àlbum d’estudi. Així tanca el primer període de la seva carrera, en què ha fet quatre-cents concerts i ha tingut més de set milions de visites a YouTube. Les cançons dels seus tres discs, Un dia no sé com, Digue-n’hi com vulguis i You Poni, s’han interpretat a importants festivals del Principat, com ara el Canet Rock.

Abans de dir adeu representaran l’obra de teatre musical Meravellós desastre, el títol de la qual fa referència a la seva popular cançó Cara de cul. Aquest espectacle es farà només cinc vegades durant els mesos de novembre i desembre als teatres principals de Vic, Lleida, Mallorca, el Vendrell i Girona.

El cantant i compositor Josep Montero i l’actor Galdric Plana han estat els encarregats d’explicar la història d’aquesta obra, que mostra la realitat cíclica de la vida i l’amor i pretén de crear empatia amb l’espectador sense fer-lo arribar a cap conclusió.

Pel que fa a la música, l’obra deconstruirà les cançons del grup i les introduirà de manera coherent al relat, representat pels actors Anna Bussanya i el mateix Galdric Plana. A més, Meravellós desastre inclourà tres cançons inèdites que formaran part del proper disc.

La imatge i el vestuari també tindran rellevància en aquesta representació. Elements com el barret de rus, la palla, els cossos nus, els pareos, els ponis i els colors marrons s’han pogut observar en molts dels concerts de la banda i ara adquiriran un aspecte teatral.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb