Mónica Oltra ha retret al govern espanyol que no deixi a la Generalitat valenciana acollir refugiats. En una intervenció a les Corts, la vice-presidenta del Consell ha dedicat paraules molt dures als diputats populars mentre ensenyava imatges de la situació dels refugiats als camps de Grècia. ‘Creuen que aquestes persones estan millor allà que en els albergs de l’Institut Valencià de la Joventut?’, s’ha preguntat.

Oltra també ha denunciat que Madrid no els permet acollir gent en certs habitatges perquè són massa lluny de l’escola més propera. Cinc quilòmetres, concretament. La líder de Compromís ho ha considerat ‘una excusa’. En aquest sentit, ha volgut destacar que ‘la Generalitat, l’Arquebisbat, les entitats, les ONGs i els municipis hem ofert el millor que tenim’.

‘Per què sap què tenim? Ganes d’acollir’, ha afegit abans de concloure el seu discurs amb vehemència: ‘Tenim cor, tenim decència, tenim vergonya, per això hem ofert el millor que tenim, que és un poble acollidor que vostès han deixat de representar’.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.