El fiscal ha demanat multes entre 900 i 1.800 euros i una ordre d’allunyament durant sis mesos per als quatre membres d’España 2000 acusats d’un delicte lleu d’amenaces contra Mónica Oltra, vice-presidenta del Consell. A la vista, que es va fer ahir, es jutgen els fets ocorreguts el 18 d’octubre proppassat a la nit, quan els acusats i més gent es van concentrar a les portes de l’habitatge d’Oltra escridassant-la. En el judici, hi han comparegut com a denunciats l’assessor jurídic d’España 2000, José Luis Roberto, que va ser president d’aquesta formació ultradretana, i tres persones més, dos homes i una dona, membres del partit. Durant l’acció cap dels quatre no es va tapar la cara.

La fiscalia demana per a cadascun dels denunciats una multa de 900 euros per amenaces lleus, amb agreujant de discriminació ideològica, i sis mesos de prohibició per haver-se aproximat a Oltra i al seu domicili particular. L’advocacia de la Generalitat, que representa Oltra per la condició de vice-presidenta, demana la mateixa multa per a tres dels denunciats, però apuja la de Roberto a 1.800 euros perquè té més capacitat econòmica. La vice-presidenta ha declarat que es va sentir ‘espantada’ i va patir pels seus fills durant l’acció. Quan va passar, ella era a casa seva amb els dos fills de 10 i 14 anys, i una assistenta.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb