La coportaveu de Compromís Mónica Oltra creu que cal fer una reflexió conjunta en la coalició per buscar una solució que satisfaci a tothom en relació a l’encaix de Gent de Compromís, alhora que ha instat a tenir cura de la diversitat i no imposar cap criteri.

Així s’ha pronunciat Oltra en una entrevista després de ser preguntada per la petició de Gent de Compromís -grup format per militants del partit que no pertanyen a cap de les tres formacions que formen part de Compromís (Bloc, Iniciativa i Verds )- de major ‘democràcia i participació’ en els òrgans de la coalició.

Segons que ha dit Oltra, hi ha batlles d’aquest corrent -com el de València, Joan Ribó- i diputats autonòmics que estan en les reunions de Compromís, persones que formen part de la coalició però que, segons diu Oltra, ‘estan en el seu dret’ de no estar en cap partit, de manera que la representació i visibilitat, ha remarcat, s’ha aconseguit mitjançant les primàries.

Ha indicat que entre els adherits hi ha persones que no volen tenir vida de partit sinó comprometre’s directament amb la coalició però hi ha una part que vol tenir una estructura similar a la d’un partit. ‘Estem veient com busquem una solució amb la qual tothom estigui content, perquè a ningú se li ha d’obligar a fer el que no vol fer ni a estar en una estructura de partit si no vol estar’, ha explicat.

Així, Oltra considera que hi ha diverses opcions, i n’ha exposat una: ‘La de constituir un partit i demanar el seu ingrés a Compromís, que és una opció, com un partit més, i que deixin fora els que no volen estar en cap partit’.

En qualsevol cas, ha incidit que s’ha de cercar una solució que acontenti a tots, no només a una part, intentant trobar l’equilibri que satisfaci a tothom: al grup de Gent de Compromís que vol funcionar com un partit i als centenars de persones que hi ha a Compromís que no volen estar en cap partit.

‘Estem en una reflexió conjunta. Compromís sempre ha funcionat molt bé quan les decisions s’han pres així: que ningú imposa a un altre el seu criteri, perquè quan un altre es pensa que pot imposar-se les coses van malament’, ha subratllat.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.