La vice-presidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha avisat avui a Rajoy que al País Valencià es preparen ‘mobilitzacions més contundents’ per la manca d’inversions. En aquest sentit, ha afirmat que l’infrafinançament és crònic i que Madrid mai ha fet inversions d’acord amb el pes poblacional del territori. ‘Som l’11% de la població de l’estat espanyol i per tant han d’arribar inversions en aquest percentatge. Quelcom que no ha passat mai’, ha declarat en una entrevista a RNE. Oltra ha ressaltat que tant el PP com el PSOE són els culpables d’aquesta situació.

La vice-presidenta ha denunciat que l’estat espanyol no el trenca la perifèria, en referència a l’independentisme català, sinó el pressupost general de l’estat. ‘Es trenca quan sistemàticament es maltracta un territori, i en el cas del territori valencià, això ja és insuportable’, ha assegurat.

Oltra ha recordat que les Corts han aprovat per unanimitat que el govern espanyol faci arribar al País Valencià les inversions que li pertoquen. A més, ha reclamat que es revisi el deute acumulat per culpa d’aquest finançament. La vice-presidenta també ha afirmat que el mandat parlamentari va acompanyat d’un front comú de la societat civil i el món empresarial.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.