VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)

La vice-presidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha assegurat aquest divendres que el Consell ha acatat des del minut zero la decisió del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de suspendre cautelarment el decret de plurilingüisme, per la qual cosa la norma no s’ha desenvolupat i no s’ha aplicat des d’aleshores.

Oltra s’ha manifestat en aquests termes durant la conferència de premsa posterior al ple del Consell a Ademús (València), en ser preguntada pel termini de cinc dies que el TSJ ha donat a la conselleria d’Educació perquè precise quines mesures ha adoptat per a complir la resolució judicial que va suspendre cautelarment el decret de plurilingüisme.

Sobre este tema, la portaveu del govern ha indicat que l’Advocacia de la Generalitat està preparant un informe per a donar resposta al tribunal i al mateix temps, un recurs contra la suspensió cautelar. La decisió s’ha acatat des del minut zero i se’n va a recórrer per no estar d’acord –el Consell– amb les valoracions jurídiques de la interlocutòria, ha explicat Oltra.

La vice-presidenta ha apuntat, com a exemple, que la normativa que es va preparar perquè professors d’educació pública accediren a una beca de formació en l’estranger per a millorar el seu nivell d’anglés es va elaborar conforme al decret, però quan es va donar la suspensió cautelar es va canviar la normativa i es va fer dependre d’un altre decret.

Qüestionada sobre ‘l’alarma social’ a la qual s’ha referit el PP després de la suspensió cautelar del decret, Oltra ha destacat que no n’existeix cap perquè el curs escolar començarà amb tota normalitat al setembre, tal com estava previst. ‘L’únic que intenta crear polèmica amb aquesta qüestió és el PP, que en educació no ix molt ben parat’, ha subratllat la vice-presidenta.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.