requisit

La vice-presidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ‘entén’ que el ministre de Transports espanyol, José Luis Ábalos, serà ‘sensible’ amb el projecte d’ampliació del port de València perquè confia que la sostenibilitat ambiental és una de les ‘línies fonamentals’ del nou govern espanyol. Oltra ho ha dit perquè que el 2007, quan era regidor del PSPV a l’Ajuntament de València, Ábalos va votar en contra del projecte d’ampliació nord del port.

Tot i això, confia que donarà suport a una nova Declaració d’Impacte Ambiental (DIA), ja que, segons diu, és un dels primers ‘interpel·lats’ en la transformació ecològica de les polítiques. ‘Si la sostenibilitat ambiental, l’emergència climàtica i la lluita contra el col·lapse ecològic té aquest pes específic en el govern d’Espanya’, ha asseverat, el ministre hauria de ser ‘sensible’ a aquesta qüestió.

Així mateix, Oltra ha informat dels nomenaments de l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez Piñero, la batllessa de Gandia, Diana Morant, i el director general de Coordinació Institucional en la Conselleria d’Igualtat, Jorge Iván Castallón, com a nous consellers de l’Autoritat Portuària de València (APV) en representació de la Generalitat. Els nous consellers ja podran votar dilluns en la reunió del consell d’Administració, que abordarà el plec de condicions de la nova terminal de creuers. Segons que ha dit Oltra, ‘no es pot aventurar avui el sentit del seu vot’, ja que encara no es coneix la proposta final que es presentarà a debat.

Pel que fa a les crítiques del president de la patronal CEV, Salvador Navarro, per la ‘inseguretat jurídica’ que, segons diu, creen els dubtes sobre la necessitat d’una nova DIA a l’ampliació nord, la vice-presidenta ha dit que la patronal està ‘en el seu dret de defensar els seus interessos’, però que la Generalitat ha de defensar l”interès general’ de tota la població.

Oltra ha defensat que cal plantejar-se el tipus d’economia perquè sigui compatible amb la preservació del medi ambient en el present i el futur, i ‘no prendre decisions que posin en perill la vida dels nostres fills’.

Respecte a la petició que el PP ha fet a la resta de partits perquè donin suport al projecte d’ampliació del port, la vice-presidenta ha reiterat que l’obligació de la Generalitat és ‘defensar l’interès general’ i que salvaguardar el medi ambient ‘ens afecta a tots’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb