Al-Fatah i el Moviment de Resistència Islàmica (Hamas) van acordar ahir formar un nou govern d’unitat, després de tres dies de negociacions a la capital de Rússia, Moscou.

Segons les informacions facilitades per la cadena de televisió de Qatar, Al-Jazeera, les dues organitzacions formaran un nou Consell Nacional, que inclourà els palestins en exili, i celebraran eleccions.

‘A dia d’avui, les condicions (per a aquesta iniciativa) són millors que mai’, ha dit Azzam al-Ahmad, un alt càrrec d’Al-Fatah. L’acord inclou a més Jihad Islàmica.

La trobada a Moscou va tenir lloc una setmana després d’una reunió entre les delegacions de totes dues formacions a la capital de Qatar, Doha, per discutir el procés de reconciliació entre les dues faccions.

Les dues formacions van mantenir contactes a Doha durant el mes de març, enmig dels intents per acabar amb la divisió administrativa i territorial després del conflicte que va esclatar el 2007 després de la victòria de Hamas a les eleccions del 2006.

La victòria de Hamas en els comicis va desembocar en enfrontaments entre les dues faccions i en la divisió administrativa de Cisjordània —controlada per Al-Fatah— i la franja de Gaza, en mans de Hamas.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]