La policia ha respost amb gas lacrimogen i nombroses detencions a una nova jornada de protestes en la setzena setmana consecutiva de mobilitzacions contra el govern d’Hong-Kong. Avuii s’han produït disturbis en dos centres comercials presos pels manifestants, que han tornat a forçar la paralització de la xarxa de transport de la ciutat. En concret, els manifestants han pres els centres comercials e Sha Tin i Nam Cheong, apuntant directament a les empreses que consideren alineades amb el govern xinès i forçant el seu tancament. A Sha Tin la tensió ha escalat fins que la policia ha utilitzat gas lacrimogen.

Als carrers els manifestants han aixecat barricades amb mobiliari urbà, en alguns casos incendiant-los, mentre la policia s’ha concentrat en la protecció de la xarxa de transport i en mantenir l’aeroport en funcionament.  Els antidisturbis han utilitzat gas lacrimogen al carrer Tam Kon Po, al barri de Sha Tin, mentre que els manifestants han arrencat llambordes per a llançar-les contra els agents.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.