Nova gesta de Kilian Jornet: esmicola el rècord de la mítica Hardrock 100

• L'atleta ceretà ha guanyat per cinquena vegada la prova després d'un duel frenètic amb François D'Haene

VilaWeb
Redacció
16.07.2022 - 17:51

L’atleta Kilian Jornet continua acumulant gestes en el món de les curses de muntanya. Avui, després d’un duel frenètic amb François D’Haene, ha aconseguit de guanyar per cinquena vegada la mítica Hardrock 100, una de les ultramaratons més dures que existeixen: 160 quilòmetres amb un desnivell de 10.000 metres positius i una alçada mitjana de 3.000 metres.

Per si no n’hi hagués prou, Jornet ha aconseguit d’esmicolar el rècord de la prova, que d’ençà de l’any passat era propietat D’Haene. L’atleta ceretà, després de fer el petó tradicional a la hardrock, ha aturat el cronòmetre en 21 hores, 36 minuts i 24 segons (la majoria dels competidors tarden unes quaranta hores a fer tot el recorregut).

Jornet ha decantat el duel amb D’Haene, a qui encara no havia derrotat en una cursa de cent milles, amb un atac al tram final de la cursa, que li han permès d’afrontar els darrers quilòmetres amb un avantatge que s’ha estirat fins als quinze minuts. L’atleta nord-americà Dakota Jones ha quedat tercer.