Sigfrid Gras i Jordi Borda, nous directors de TV3 i Catalunya Ràdio

  • Tots dos han estat dirigint en funcions els mitjans aquests darrers mesos

VilaWeb
Redacció
25.07.2022 - 16:56
Actualització: 25.07.2022 - 17:45

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha fet pública la resolució del procediment públic de selecció de candidats a la direcció de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio. Els qui assumiran els càrrecs són, de fet, els qui els han estat ocupant en funcions aquests mesos, arran de la destitució de Vicent Sanchis i Saül Gordillo: Sigfrid Gras dirigirà TV3 i Jordi Borda, Catalunya Ràdio. “Després de valorar els perfils i els projectes de gestió presentats pels candidats, i havent tingut en compte l’informe de la comissió de valoració, tant pel que fa a la idoneïtat dels perfils com per la solvència del projecte de gestió presentat, el consell de govern de la CCMA, reunit aquest matí, ha escollit Sigfrid Gras com a nou director de TV3 i Jordi Borda com a nou director de Catalunya Ràdio”, explica la CCMA en un comunicat.

És la primera vegada que els directors de TV3 i Catalunya Ràdio s’han designat a partir d’un procés de selecció públic i obert, com preveu la llei de la CCMA. Segons que explica la CCMA, el consell de govern ha valorat “la capacitat de transformació i el talent intern de la CCMA” per a encapçalar la transformació dels mitjans públics, i que els projectes de Gras i Borda vagin en consonància amb les bases del projecte de refundació de la CCMA que es va presentar al parlament.

La CCMA també ha fet públic el nom de les sis persones que s’han encarregat del procés de valoració de les candidatures, que fins ara s’havien ocultat per evitar pressions: Núria de José, vice-degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Joan Abellà, director general del Grup Enciclopèdia; Josep Maria Carbonell, ex-degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (URL); Judith Colell, presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català; Josep Maria Ganyet, professor i divulgador en tecnologies digitals, i Mabel Mas, membre de la Junta del Col·legi de la Publicitat i el Màrqueting de Catalunya.

En total, expliquen, s’han presentat deu candidatures per a dirigir Catalunya Ràdio i nou per a la direcció de TV3. Per tal de mantenir la confidencialitat dels altres candidats, la CCMA no en farà públics els noms. Sigfrid Gras ha rebut el vot favorable dels set membres del consell de govern de la CCMA, i Jordi Borda ha rebut el vot favorable de cinc membres, mentre que n’hi ha dos que han votat un altre candidat.

“Del projecte de gestió presentat per Sigfrid Gras, se n’ha valorat especialment la concreció dels objectius estratègics de la CCMA d’una forma coherent i possible, així com la constatació d’un coneixement profund de l’empresa i del sector”, diu el comunicat. Gras planteja una proposta de transformació i de gestió durant el procés a partir de l’aposta per una distribució de continguts digital amb una plataforma ambiciosa. La visió de la gestió passa pel treball en xarxa en l’ecosistema audiovisual.

Del projecte de Borda, diuen, n’han valorat especialment el vessant d’ambició i d’innovació: “Amb una visió clarament transformadora i integradora per capitalitzar el potencial de la difusió digital de l’àudio de la CCMA, amb una gran concreció i detall en l’estratègia de producte, distribució, segmentació de les audiències, personalització del contingut i renovació de la imatge, així com, en l’àmbit de l’explotació de noves fonts de negoci i finançament.”

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any