Imatges: Miquel Strubell

Unes imatges de vídeo fetes públiques a Twitter demostren que els incidents violents de dijous a Calella (Maresme), en què ultres espanyolistes van intentar agredir les persones que s’havien manifestat contra la presència de la Guàrdia Civil, van originar-se per motius racistes.

Tot plegat comença quan un dels ultres arranca l’estelada que hi havia a la plaça de Catalunya. Segons que denuncien col·lectius com la Forja, es tracta de Santiago Pulido, membre del grup espanyolista Segadors del Maresme. Tanmateix, tot seguit diverses persones proven d’impedir-ho, entre les quals ciutadans d’origen marroquí.

Els ultres els recriminen l’origen i un els respon: ‘Som tots catalans, aquí. Què passa amb la bandera?’ Li repliquen dient-li ‘moro de merda’ en castellà. En vista de la pressió de la gent, que els planta cara perquè se’n vagin de la ciutat, s’accentuen les proclames racistes: ‘Fora del meu país, tu no ets català!’, l’increpa una ultra de dalt d’un camió estant.

Les imatges següents ja mostren una esbatussada i com de seguida un dels ultres agafa un bastó i intenta agredir els altres. ‘Vine aquí, moro de merda! Ets un moro de merda!’, crida a un dels ciutadans d’origen marroquí, mentre continua amenaçant els concentrats, que l’acusen de feixista.

Ja a punt d’anar-se’n, algú respon a l’agressor: ‘Sóc marroquí i sóc català. I Catalunya independent!’

Vegeu a continuació les imatges que constaten els fets:

La Policia Local de Calella ha identificat quatre membres del col·lectiu Segadors del Maresme per haver intimidat amb pals el grup d’independentistes.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.