Deu persones s’han mort i quatre més han resultat ferides en un atac d’ultradreta a la ciutat alemanya d’Hanau, a Hessen. D’aquestes, nou persones s’han mort i quatre més han estat ferides en dos tirotejos en bars de xixa i, posteriorment, la policia ha trobat sense vida el presumpte autor de l’atac i la seva mare en un pis de la ciutat on han arribat després de localitzar el cotxe utilitzat durant el tiroteig.

Segons els mitjans alemanys, tots dos bars eren freqüentats per la comunitat kurda de la ciutat. La fiscalia ha confirmat el mòbil racista de l’atac perquè la policia ha trobat una nota xenòfoba al pis de l’atacant. Els agents sospiten que s’hauria suïcidat després dels tirotejos.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb