Les Corts Valencianes van aprovar ahir el dictamen que serà la base de la futura llei de RTVV. És el mateix text de l’esborrany només amb dos canvis lleus: l’autorització al govern perquè pugui transferir els crèdits necessaris a l’ens i el mecanisme de borses de treball com a procediment per a contractar personal temporal, tot i que es preveu com una mesura excepcional.

D’acord amb el text, a l’hora de formar la nova plantilla els ex-treballadors de RTVV hi tindran prioritat. Hi haurà dos canals, un de convencional per a informar, formar i entretenir, i un altre que s’especialitzarà en esdeveniments especials, a més de competicions esportives. Encara hi haurà un tercer canal, a través d’internet, adreçat a un públic infantil. Que en un futur es converteixi en un canal de televisió convencional dependrà de si s’aconsegueix un tercer múltiplex.

Pel que fa a la programació radiofònica, hi haurà dos canals. Un serà dedicat a la informació general i un altre a la música i cultura de producció valenciana.

El català serà la llengua vehicular de tots els mitjans públics dependents de la Generalitat Valenciana. Tanmateix, es complementarà amb emissions multilingües en castellà i anglès de les obres audiovisuals.

Un dels objectius de la nova televisió és evitar les ingerències polítiques, que foren tan intenses durant l’època del PP. Per vetllar per la independència, la nova corporació tindrà dos consells. El primer, el Consell Rector, serà el màxim òrgan de gestió i administració de l’empresa, i el formaran deu membres. Cinc seran proposats pels grups parlamentaris de les corts; dos pel Consell de Ciutadania; un pel Consell Audiovisual de la Comunitat Valenciana; un altre pels treballadors de la Corporació; i el president, que serà escollit per les corts.

Per controlar el consell rector, hi haurà el Consell de la Ciutadania, amb presència de la societat civil, i un consell d’informatius, format per treballadors de la casa.

Tot seguit, us oferim el text del dictamen aprovat ahir, íntegre:

El document vegeu el PDF 

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.