La Nit de les Revistes i la Premsa en Català remarca la contribució del sector en el foment de la llengua

  • L’APPEC premia 'Eufòria', les famílies de l’Escola Turó del Drac de Canet de Mar i Softcatalà per la defensa i la promoció de la llengua catalana

VilaWeb
Redacció
29.11.2022 - 20:03

L’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) ha fet aquest vespre la Nit de les Revistes i la Premsa en Català, l’acte institucional que cada any reconeix la tasca i la trajectòria de les publicacions, en format físic i digital, dels Països Catalans a través d’un lliurament de premis.

La cita d’enguany s’emmarca, de nou, en un delicat context per la llengua catalana. Per això, durant l’acte, l’entitat ha remarcat el paper de les revistes i la premsa en català en promoure la llengua i ha reconegut iniciatives que, de manera significativa, també contribueixen en incentivar el seu ús social.

En la seva intervenció, el president de l’APPEC, Germà Capdevila, ha assenyalat que les revistes són la porta d’entrada a la lectura i a la cultura. “Els qui creuen que el català té els dies comptats s’equivoquen. Hi hem sigut en els moments més bons i en els més difícils del país, i continuarem essent-hi”, ha subratllat.

La Nit de les Revistes i la Premsa en Català ha lliurat el premi a millor publicació a Entreacte, en la categoria de Revistes; a l’Ebre, en Premsa no diària; al Segre, en Premsa diària; i a Núvol, en Digital.

L’acte, conduït per l’escriptor Màrius Serra, també ha volgut reconèixer projectes que incentiven l’ús del català. Sobre això, ha atorgat el premi Comunicació a Televisió de Catalunya per ‘Eufòria’, que va atraure públic jove a l’entreteniment en català. En la mateixa línia, ha fet entrega del premi Societat a les famílies de l’Escola Turó del Drac de Canet de Mar per haver-se enfrontat als tribunals en contra de la mesura del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’impartir el 25% de les classes en castellà.

Finalment, l’APPEC ha guardonat Softcatalà amb el premi Cultura pels seus vint-i-cinc anys de trajectòria en favor de normalitzar el català en l’àmbit de les noves tecnologies. A més, l’associació valora que membres de Softcatalà han participat en la creació del Paraulògic, “el joc de moda que escampa el català per les xarxes”.

L’esdeveniment, que ha tingut lloc a l’Espai Endesa de Barcelona, ha comptat amb una àmplia representació del sector comunicatiu del país i amb l’assistència de la vice-presidenta del parlament en funcions de presidenta, Alba Vergés.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any