La Nit de l’Empresari de la patronal Cecot ha distingit avui les empreses destacades per la seva activitat en el darrer any. Entre els premiats hi figuren l’empresa terrassenca dedicada al sector de la joguina IMC Toys, Robingood o Electrodomèstic Calbet, entre d’altres.

L’acte, que ha presidit el president de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha distingit la figura de Victòria Piany i Antoni Esteve, fundadors del Grup Lavinia, per la seva trajectòria professional. La cita ha recuperat Terrassa com a escenari de l’acte després de diversos anys fent-se a Barcelona, establint-se aquest cop al Teatre Principal i els jardins de la seu de la patronal vallesana.

Sota el lema “Ultra trail empresarial: orientació, equip i superació”, la cita ha reunit premiats i convidats de la patronal al Teatre Principal, on s’han dut a terme els parlaments i el lliurament de premis i reconeixements. El Comitè Executiu de Cecot els ha triat a partir de la tria de les empreses vinculades a la patronal, com fa d’ençà de fa vint-i-sis anys.

Enguany,  Antoni Esteve i Victòria Piany, president i vice-presidenta del Grup Lavinia, respectivament, han estat distingits amb el reconeixement a la Personalitat 2021. “Som una empresa nascuda de la resiliència, i on els guanys sovint serveixen per pagar pèrdues de l’any anterior”, ha assenyalat Esteve en el discurs d’agraïment, en què ha actuat de portaveu de la resta de premiats.

L’empresa Serafí ha estat reconeguda pel seu compromís i eficiència energètica i la sostenibilitat. El jurat ha valorat, principalment, que el 33% del consum elèctric actual de l’empresa prové de la planta d’Energia Solar Fotovoltaica ubicada a les seves instal·lacions de Terrassa i l’estalvi en emissions de CO2 de 53.000 Kg, equivalent a 3.775 arbres, l’estalvi energètic 161.459 kW i l’estalvi econòmic assolit de 19.200 euros anuals.

El reconeixement a la transformació digital del comerç ha recaigut en l’empresa Electrodomèstics Calbet per l’esforç desenvolupat per generar contingut digital, l’ús de sistemes basats en intel·ligència artificial orientats a informar i assessorar al públic en un moment on el comerç es va veure obligat a tancar les botigues físiques. També s’ha tingut en compte la implementació de nous processos i desenvolupament de sistemes de monitorització a temps real i des de qualsevol dispositiu, incloent el seguiment dels RAEE, amb sis-centes tones retirades i reciclades l’any 2020).

L’empresa terrassenca IMC Toys ha rebut el reconeixement a la transformació digital a la indústria pel projecte de showroom virtual implementat durant el 2020 i 2021 per mantenir la relació i comunicació tant amb clients directes com en relació amb el consumidor final. La millor jove iniciativa empresarial ha estat per a Nixi for Children, per la previsió de contractació de personal i els resultats assolits en els primers mesos d’activitat.

Pel que fa al reconeixement CaixaBank a la PIME responsable, enguany ha recaigut en l’empresa de Barcelona Robingood per la tasca per a conscienciar als consumidors pel consum de producció local, de productes desenvolupats per persones en risc d’exclusió social, de productes d’envasos sense plàstics i de productes artesanals.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.