Netflix es desdiu i canvia el pla contra els comptes compartits l’endemà d’haver-lo anunciat

  • Tan sols vint-i-quatre hores després d'anunciar el seu controvertit pla contra els comptes compartits, la plataforma n'ha retirat una mesura clau

VilaWeb
Redacció
02.02.2023 - 19:03
Actualització: 08.02.2023 - 22:15

Tan sols feia vint-i-quatre hores que Netflix havia anunciat el seu controvertit nou pla contra els comptes compartits i ha fet un cop de timó per retirar-ne una mesura clau: el requisit de connectar-se amb freqüència al wifi de l’emplaçament principal.

Què va dir Netflix ahir?

Ahir, Netflix anuncià que amb l’entrada en vigor del pla, el mes vinent, els usuaris s’haurien de connectar sovint al wifi de l’emplaçament principal i obrir la plataforma amb l’ordinador o l’aplicació mòbil. Fins ara, la companyia havia fet servir el seguiment de les adreces IP per a determinar quins perfils eren els principals i els secundaris.

Netflix determinà que aquest registre s’hauria de fer pel cap baix una vegada cada trenta-un dies des de l’emplaçament principal del subscriptor de la plataforma. En cas contrari, els comptes secundaris serien blocats. També serien blocats els dispositius que no formessin part de l’emplaçament original en què l’usuari hagués iniciat sessió.

Què ha canviat?

Avui, tanmateix, Netflix ha retirat el requisit de connectar-se amb freqüència al wifi de l’emplaçament principal. D’ara endavant, un compte de Netflix també es podrà fer servir des de dispositius que hi accedeixin persistentment des d’un lloc aliè al principal. Per a entrar-hi, tanmateix, caldrà verificar-lo periòdicament (la companyia no estipula encara amb quina freqüència). Aquest requisit no s’aplicarà als dispositius de l’emplaçament principal, que romandran verificats sempre que romanguin connectats al wifi de la casa.

Com es verifica un dispositiu?

Quan algú obri sessió al vostre compte des d’un dispositiu no associat a la subscripció o hi accedeixi persistentment des d’un lloc aliè a la casa, és possible que Netflix us demani de verificar el dispositiu.

Netflix us enviarà un enllaç al correu electrònic o al número de telèfon associat al titular del compte principal. L’enllaç obrirà una pàgina amb un codi de verificació de quatre dígits, que s’hauran d’introduir en el dispositiu que l’ha sol·licitat en un termini de quinze minuts.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any