Una vintena de persones ha creat la institució Francesc de Borja Moll amb l’objectiu de promoure la figura i l’obra del lingüista i ‘salvar el valor incalculable dels actius de l’Editorial Moll’. Un any després de l’anunci de tancament de l’editorial, aquesta institució presidida per l’ex-conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, ha adquirit tot el fons editorial, que estava en procés de liquidació concursal.

A més d’Homs, la institució amb seu a Palma compta amb la participació de Toni Mir, ex-president de l’Obra Cultural Balear (OCB), el lingüista Isidor Marí, Miquel Àngel Casasnovas i Miquel Àngel Llauger, que formen la directiva. La presentació oficial de la institució Francesc de Borja Moll es farà el 3 de febrer al CaixaForum de Palma.

Segons explica el Diari de Balears, el projecte editorial vol donar continuïtat al Diccionari Català-Valencià-Balear, a l’edició de les Obres Completes d’Antoni Maria Alcover, Francesc de B. Moll i Gabriel Alomar; a l’Edició Crítica i a l’edició popular de les Rondaies Mallorquines, i es faran reedicions d’altres llibres del catàleg adquirit.

Aquesta és la informació que n’ha fet IB3:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb