Una vintena de persones ha creat la institució Francesc de Borja Moll amb l’objectiu de promoure la figura i l’obra del lingüista i ‘salvar el valor incalculable dels actius de l’Editorial Moll’. Un any després de l’anunci de tancament de l’editorial, aquesta institució presidida per l’ex-conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, ha adquirit tot el fons editorial, que estava en procés de liquidació concursal.

A més d’Homs, la institució amb seu a Palma compta amb la participació de Toni Mir, ex-president de l’Obra Cultural Balear (OCB), el lingüista Isidor Marí, Miquel Àngel Casasnovas i Miquel Àngel Llauger, que formen la directiva. La presentació oficial de la institució Francesc de Borja Moll es farà el 3 de febrer al CaixaForum de Palma.

Segons explica el Diari de Balears, el projecte editorial vol donar continuïtat al Diccionari Català-Valencià-Balear, a l’edició de les Obres Completes d’Antoni Maria Alcover, Francesc de B. Moll i Gabriel Alomar; a l’Edició Crítica i a l’edició popular de les Rondaies Mallorquines, i es faran reedicions d’altres llibres del catàleg adquirit.

Aquesta és la informació que n’ha fet IB3:

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb