El Museu de Belles Arts de València ha obert una nova instal·lació de la seva exposició permanent dedicada a l’obra de Sorolla: ‘L’inici de la pintura moderna a Espanya: Sorolla i el seu temps’. A partir del fons propi del museu, la mostra permet de descobrir l’art de Joaquín Sorolla en el seu context. També retrata el naixement de la pintura moderna entre els segles XIX i XX mitjançant un relat cronològic i diacrònic que posa en relació les obres del famós pintor valencià amb les dels seus mestres, deixebles i companys.

Aquesta nova exposició permanent entorn de Sorolla és una ampliació de vora mil metres quadrats de l’espai expositiu, un 30%. D’aquesta manera, el Museu de Belles Arts aconsegueix d’exposar tota la seva col·lecció permanent.

Un dels objectius de la mostra és fer conèixer l’obra de Sorolla en el seu context. Per això, dels dipòsits del museu s’han tret 125 quadres i tretze escultures. Vint-i-set són treballs de Sorolla i la resta pertanyen a artistes com ara Pinazo, Camarlench, José i Mariano Benlliure, Muñoz Degraín, Antoni Fillol i Cecilio Pla. Entre aquestes obres, hi ha, per exemple, El sátiro, d’Antoni Fillol, i la Condesa de Trenor, d’Ignacio Pinazo, que s’exposen per primera vegada.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb