L’ex-presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, ha sortit avui de la presó per gaudir del seu primer permís penitenciari després de cinc anys. És un permís ordinari de tres dies amb presentacions diàries a les forces i cossos de seguretat de l’estat espanyol i sota tutela, la qual recau en el seu marit, en un domicili assenyalat. A més, com a condició per a gaudir d’aquest permís, li han retirat el passaport i li prohibeixen d’abandonar Mallorca.

L’Audiència Provincial va concedir-li el permís fa una setmana, després d’haver impugnat Munar la decisió del jutjat de vigilància penitenciària que havia denegat originalment la seva sol·licitud. La secció primera de l’Audiència va estimar el seu recurs d’apel·lació i ha revocat la sentència del jutjat. La defensa de Munar, que compleix condemna al centre penitenciari de Mallorca, reclamava aquest permís argumentant que havia assumit les responsabilitats civils de les condemnes amb el seu patrimoni personal i familiar.

En particular, l’advocat, Gaspar Oliver, recalcava que Munar tenia embargat tot el seu patrimoni, valorat en més de quatre milions d’euros, i que ja havia satisfet multes i responsabilitats pecuniàries de mig milió d’euros.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb