BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

Els sindicats majoritaris i la direcció de Seat han arribat a un preacord sobre el XIX conveni col·lectiu de l’automobilística, que tindrà vigència entre 2016 i 2020, i es preveu que l’acte de firma del conveni sigui dilluns després de la ratificació per part dels afiliats, segons han informat a Europa Press fonts sindicals.

UGT ha convocat una assemblea d’afiliats aquest dissabte a la seu del sindicat a la Rambla de Barcelona i els afiliats de CCOO votaran el text en una consulta que començarà la matinada d’aquest divendres i acabarà a la tarda.

Els dos sindicats esperen un resultat positiu i poder formalitzar l’acord dilluns, un extrem que l’empresa no ha confirmat, tot i que ha assegurat que la firma del conveni “està més a prop”.

El president del comitè d’empresa, Matías Carnero (UGT), ha destacat en declaracions a Europa Press que es tracta d’un conveni “equilibrat i que millora substancialment l’anterior”, i assegura que qualsevol mesura de flexibilitat haurà de ser pactada prèviament amb els sindicats.

AUGMENT SALARIAL

Alhora, ha remarcat que s’ha incrementat en més de 40 milions d’euros la massa salarial en comparació del conveni anterior i que “no s’ha perdut cap benefici social ni econòmic dels adquirits”.

L’increment de la massa salarial es deu a diverses mesures de retribució, com una paga de beneficis en funció del resultat operatiu anual –oscil·la entre el 2%, que equival a 150 euros per treballador, i el 8%, amb un màxim de 1.300 euros per treballador–, i un increment salarial del 0,25% en tots els conceptes i a cadascun dels anys de vigència.

A més, tots els treballadors rebran un pagament de 300 euros per la firma del conveni i també es consolida en les taules salarials l’anomenada ‘Lletra E’, que suposa un pagament anual d’aproximadament 1.500 euros quan es passen els 30 anys d’antiguitat.

El secretari general de la secció sindical de CCOO en Seat, Rafael Guerrero, ha valorat que allò més important del conveni és que garanteix el desenvolupament del pla industrial i, per tant, la feina, i també ha destacat la paga de beneficis, perquè suposa que tots els treballadors puguin participar dels bons resultats de la companyia.

Guerrero també ha ressaltat com a novetat destacable el punt que estableix que les empreses proveïdores hauran d’aplicar el conveni sectorial que correspongui, per evitar que puguin concursar empreses amb pitjors condicions laborals que les que marca el conveni del seu sector.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.