S’ha mort un corredor en la prova PTL de l’Ultra Trail del Mont Blanc

• El corredor, de nacionalitat brasilera, va tenir un accident greu prop del refugi de Plan Glacier

23.08.2022 - 11:21
Actualització: 23.08.2022 - 11:45

Un corredor de la PTL (Petite Trotte à Léon) de l’Ultra Trail del Mont Blanc s’ha mort després d’un accident greu durant aquesta prova. Segons que ha informat el Comitè de Carreres de l’UTMB Mont Blanc, aquesta matinada els han comunicat que un corredor va tenir un accident prop del refugi de Plan Glacier. “El corredor era amb el seu equip en una pista oficial, assegurada pel PTL i senyalitzada durant tot l’any, entre Col de Tricot i el refugi de Plan Glacier.” L’helicòpter de l’equip de rescat va anar al lloc dels fets, on va confirmar la mort del corredor, de nacionalitat brasilera. Tots els equips de la prova han estat informats de la situació i cada equip decidirà si continua o no.

La PTL és una prova autònoma per a corredors d’ultra resistència de 300 km i 25.000 metres de desnivell, formada per equips de dos corredors o tres. Els participants són rastrejats per una balisa GPS en tot moment. Consisteix en un gran recorregut pel Mont Blanc que fa itineraris alts, sense senyals a terra específics per a aquesta prova ni classificació final.

La prova és prèvia a la cursa de l’Ultra Trail del Mont Blanc, una de les més importants de les curses de muntanya a escala internacional. Enguany comença divendres i hi participen catalans com ara Pau Capell, guanyador el 2019, i Kilian Jornet, guanyador tres vegades, que torna a la cursa que el va encimbellar internacionalment.