S’ha mort la cantant Roberta Flack, autora de “Killing me softly”

  • Tot i començar la carrera acadèmica amb el piano, va acabar especialitzant-se en cant i direcció coral

VilaWeb
Roberta Flack, en una imatge d'arxiu (fotografia: Roland Godefroy).
24.02.2025 - 17:17
Actualització: 24.02.2025 - 17:40

La cantant i pianista nord-americana Roberta Flack s’ha mort avui a vuitanta-vuit anys. Entre més cançons, Flack va conquerir el públic amb grans èxits com “The first time ever I saw your face”, “Killing me softly” i “Feel like makin’ love”. Flack tenia ELA d’ençà del 2022. Ha mort a casa seva envoltada de la seva família, segons que explicat la publicista Elaine Schock en un comunicat.

Nascuda el 10 de febrer de 1937 a Black Mountain, Carolina del Nord, Flack va mostrar des de petita una gran habilitat musical. Va destacar com a pianista clàssica i va obtenir una beca per a estudiar a la Universitat Howard, on es va convertir en una de les estudiants més joves de la institució. Tot i començar la carrera acadèmica amb el piano, va acabar especialitzant-se en cant i direcció coral.

La seva irrupció en la indústria musical va arribar a final dels anys seixanta, però la seva carrera es va catapultar el 1972 quan la seva versió de “The first time ever I saw your face” es va convertir en un èxit rotund. Aquest tema li va valer el primer dels seus dos premis consecutius als Grammy com a enregistrament de l’any, el segon va ser l’any següent amb “killing me softly with his song”.

Flack va influenciar el subgènere R&B conegut com a quiet storm i va fer seves composicions d’artistes com Leonard Cohen i membres dels Beatles, tot demostrant una versatilitat extraordinària. La seva veu i el seu estil van marcar una època i han deixat una empremta inesborrable en la història de la música.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor