Morera

Sorpresa a les primàries de Compromís. El president de les Corts i històric dirigent del Bloc, Enric Morera, ha decidit d’enretirar-se i no competirà pel segon lloc de la llista al parlament. Per a aquesta posició, s’hi ha presentat també el portaveu del grup parlamentari, Fran Ferri, i finalment Morera li deixarà pas. La decisió de Morera evita així la imatge d’una confrontació per la plaça posterior a la de Mónica Oltra de dos rostres destacats de la formació.

Segons fonts acostades al president de les Corts, hi renuncia perquè considera prioritari de promoure una imatge d’unitat i entesa. I també perquè es podrien interpretar malament algunes actuacions inherents al seu càrrec durant els mesos vinents, perquè es podria considerar que topen amb els interessos del portaveu del grup.

Amb tot, Morera manté la intenció de formar part de la llista del seu partit, si bé en una posició inferior. L’objectiu és formar part del nou govern que surti de les eleccions del 26 de maig, si els partits de l’acord del Botànic revaliden la majoria absoluta.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb