05.02.2025 - 19:50
|
Actualització: 05.02.2025 - 19:54
Montserrat Duran, candidata a la presidència del Consell de la República, ha recollit el suport de personalitats com l’activista independentista històrica Blanca Serra; les ex-conselleres del govern del Consell Montserrat Corrons i M. Antònia Font; el professor d’institut retirat Josep Maria Virgili; l’activista Roger Español, mutilat durant el Primer d’Octubre; i l’humorista i ex-representant de l’Assemblea de Representants del Consell, Toni Albà. Tots ells han signat un manifest de suport de la iniciativa #REvolucionem-nos, que asseguren que té un centenar d’adhesions.
“Després del cessament del govern, a qui agraïm la feina feta, el Consell està preparat per encarar una nova etapa”, diu el manifest, que reivindica que és “el moment de les bases”: “Tenim molt a dir i volem ser partícips actius en la construcció d’aquesta nova fase, que volem més democràtica, més participativa, més transparent i més eficaç. Perquè el Consell s’ha de transformar en una eina inequívocament útil per al motiu pel qual som registrats: la independència.”
El manifest reivindica que la idea fundacional del Consell continua viva, i que la repressió no l’ha pogut modificar: ser un “fil de continuïtat i de garantia del resultat del referèndum del Primer d’Octubre del 2017 i de la declaració parlamentària d’independència consegüent del 27 d’octubre”. Defensen que el Consell de la República té un paper internacional important, i que ha de tenir veu pròpia en les institucions internacionals amb una diplomàcia exterior “que confronti el projecte de la República catalana independent amb la política supremacista espanyola i francesa que ens arracona i silencia sistemàticament”. En aquesta línia, reivindiquen la defensa i internacionalització de la llengua catalana com “el projecte renacionalitzador més important que tenim com a objectiu en aquesta etapa”.
En aquesta nova etapa del Consell, diuen, tots els seus membres han d’enfortir la democràcia directa, la transparència i l’honestedat d’actuació. “Les eines digitals de què disposem, i les que podem arribar a desenvolupar, ens ofereixen l’oportunitat de crear un Estat nou i modern. El primer estat a assolir la independència al segle XXI”, afegeixen. Per tot plegat, reivindiquen que el Consell “s’ha de transformar en una eina inequívocament útil per al motiu pel qual som registrats: la independència.”