La portaveu de Podem al Congrés espanyol, Irene Montero, ha recordat que l’estat és ‘un país plurinacional’ on les persones comparteixen múltiples identitats. Durant la presentació de la moció de censura que Podem ha presentat aquest matí contra el govern del PP, Montero ha afirmat que la seva proposta per resoldre el conflicte amb Catalunya és ‘referèndum, dret a decidir, perquè les bases de la convivència entre els pobles d’aquest país siguin fermament democràtiques’. Les declaracions de Montero arriben l’endemà que el corrent intern de Podem Anticapitalistas publiqués un comunicat de suport al referèndum.

Podeu seguir en directe el debat de la moció de censura al govern de Mariano Rajoy ací:

‘Quan una nació demana decidir, ignorar-la no és només una política imprudent sinó un insult a la democràcia i als ciutadanas que exigeixen exercir la seva soberania’ ha declarat Montero durant la presentació de la moció de censura al govern de Rajoy. ‘La seva pèssima gestió d’aquest conflicte i la negativa a deixar que [el poble català] s’expressi de forma democràtica és un símptoma més que vostès formen part del passat i només poden imposar la seva voluntat negant els drets de tots’, ha afegit.

En aquest sentit ha acusat el PP d’haver fet ‘de l’anticatalanisme la seva bandera’ i ha recordat que el PP no va acceptar ‘el resultat de les urnes’ del referèndum de l’Estatut ni la votació del Congrés i van presentar un recurs al Tribunal Constitucional que va ‘rebentar el marc de convivència i el marc competencial del país’. A més, ha acusat el PP de repetir que ‘Espanaya es trenca’ mentre ells ‘han venut Espanya a trossos als grans fons d’inversió i als bons voltor’.

Segons Montero, aquest ‘anticatalanisme’ del PP té una explicació electoral: ‘Vostès han preferit ser un partit residual a Catalunya amb el seu espanyolisme ranci i amb un xenòfob confés al capdavant, el senyor Albiol, si això donava ales al seu graner de vots a la resta de l’estat’. ‘El seu projecte d’Espanya contra Catalunya només pot donar ales a un projecte de Catalunya sense Espanya’, ha dit.

 

 

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb