L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi ha presentat el nou drac de la Setmana Medieval, un dels més grossos de Catalunya. El drac fa 8,5 metres de llargària i 4 metres d’alçada i compta amb un sistema articulat a les cames que fa que es moguin mentre avança, portat per dues persones. Les ales són abatibles, i el coll, la mandíbula i la cua també són articulats, amb l’objectiu d’augmentar-ne el realisme. La bèstia s’estrenarà durant l’espectacle més emblemàtic de la festa, la representació de la llegenda de Sant Jordi, el dissabte 22 d’abril.

En el procés de construcció del nou drac encarregat per l’Associació han participat quatre empreses catalanes: Ovni Medialab en la direcció del projecte, Protopenedès en el modelatge, Ferroluar en el disseny i construcció de l’esquelet i Quagga en el modelatge, l’escultura i pintura. El projecte ha inclòs un extens estudi morfològic inspirat en fauna real –potes d’ocells, dents de cocodril, etc.– i fins i tot dinosaures per realitzar esbossos a mà i posteriorment en 3D abans de començar-ne la construcció.

El projecte de construcció del nou drac ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Montblanc i la conselleria de Cultura de la Generalitat. Més de tres-centes persones van assistir durant la presentació del nou drac a l’església de Sant Francesc. El president de l’Associació, Joan López, ha explicat que el drac ‘culmina el redisseny escenogràfic i artístic de la representació’ i també serveix per a celebrar el trentè aniversari de la festa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]