monica ramon

Mónica Ramon, codirectora de la galeria Artur Ramon Art, és la nova presidenta del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya (GGAC). Ramon va ser escollida dilluns en l’assemblea de la institució que agrupa els galeristes, on es va acordar el relleu en la presidència de Gabriel Pinós (director de la galeria Gothsland, després de quatre anys de mandat.

La fins ahir vocal de la Junta i actual presidenta dels Premis GAC, encapçalarà segons l’entitat un projecte de continuïtat, amb una Junta en què repeteixen bona part dels antics membres, però “de renovació”, en tant que canvien els rols dels membres de junta i s’hi integren al nou projecte altres galeristes.

L’etapa de Mònica Ramon al capdavant del GGAC s’inicia, segons l’entitat, ‘en un moment de superació de la crisi del galerisme català’, que tanmateix ‘necessita una forta empenta per engegar de nou el sector’. Com a objectiu immediat, Ramon reforçarà la presència de la institució a tot el territori i refermarà les accions que actualment lidera la institució per a la projecció i defensa del galerisme català. Així mateix, s’incidirà en el diàleg amb les administracions, fundacions i tots els agents que conformen les Arts Visuals, buscant noves sinèrgies per al foment del sector i l’art en general, anuncia la nova presidència del GGAC.

Codirectora de la galeria Artur Ramon Art, Mònica Ramon forma part d’una nissaga de galeristes catalans que es remunta a quatre generacions. Des de les seves arrels en l’antiquarisme a l’any 1911, Artur Ramon Art s’ha consolidat actualment com un referent del mercat de l’art a Catalunya.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb