La vice-presidenta del Consell i responsable d’Afers Socials ha negat que en cap moment s’haja dificultat cap investigació a centres de menors per part de la sindicatura de greuges. Mónica Oltra ha explicat que la petició de documentació es va fer a final de gener, quan la taxa d’incidència de la covid era disparada al País Valencià i tots els esforços es dedicaven a lluitar-hi en contra. Així i tot, ha dit que es va enviar un formulari únic a tots els centres perquè respongueren les preguntes del departament d’Àngel Luna. Qüestions que tenien a veure amb les dades dels menors ingressats, els tractaments que rebien i més informacions delicades.

Sempre segons la versió que ha donat la vice-presidenta, la informació es va enviar a la sindicatura, que igualment va emetre un informe en què es queixava de la falta de transparència. “Es veu que és moda redactar resolucions amb frases com ‘d’aquests fets sembla que es desprèn que algú amb prou autoritat va donar instruccions…’, i això, si em permeten, del punt de vista administratiu és poc taxatiu”, ha dit Mónica Oltra en un to que deixava entreveure enuig i un cert malestar contra el síndic Àngel Luna. 

“No es va dificultar ni amagar informació”

“No es va dificultar ni es va impedir. Ara, també els dic que això no ens tornarà a passar. Vam tenir molta gent treballant per a donar la informació al síndic. La pròxima vegada que pose ell el personal”, ha dit Oltra, que ha afegit que té la impressió que la conclusió sempre és la mateixa. “Aquestes frases que llancen insídies i sospites sense tenir un sol fet que corrobore res. Sempre és igual. I després arriba el PP i li diu a Puig: ‘Despreneu-vos de la vice-presidenta.’  Això és tot en el mateix sac”.

Després de mostrar aquesta incomoditat, la vice-presidenta no ha volgut dir si se sent perseguida pel síndic Àngel Luna

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.