Milers de persones han celebrat avui el desarmament d’ETA en una concentració festiva a Baiona. Els integrants de la Comissió Internacional de Verificació (CIV) han demanat altura de mires als governs espanyol i francès per a consolidar la pau al País Basc.

Els integrants del grup Luhuso Michel Berhokoirigoin i Michel Tubiana han defensat que les víctimes i el patiment del passat es posessin al centre del debat, i han argumentat que calia aprendre a conviure i resoldre les diferències de manera democràtica.

‘El desarmament significa que es posa, per sobre de la força, la intel·ligència, que és el cor del procés de pau’, ha dit Berhokoirigoin, que ha considerat que els estats espanyol i francès havien d’entomar-ho com una bona notícia i ha afegit que la societat civil havia jugat un paper clau pel desarmament d’ETA.

A l’acte, hi han assistit representants polítics i sindicals, entre els quals hi havia Arnaldo Otegi (Sortu), Pello Urizar (EA), Pili Zabala (Podemos), els membres de l’esquerra abertzale Joseba Álvarez, Pernando Barrena i Marian Beitialarrangoitia, Adolfo Muñoz (ELA) i Garbiñe Aranburu (LAB). La diputada de la CUP Eulàlia Reguant i l’ex-diputat David Fernàndez també han estat presents a Baiona.

Més informació

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]