Els metges del País Valencià convoquen vaga els dies 17 i 18 de gener

  • El sindicat mèdic assegura que s'evita de fer l'aturada quan es registra "un repunt de pacients amb bronquiolitis"

VilaWeb
Redacció
29.11.2022 - 20:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Sindicat Mèdic del País Valencià ha avisat la Conselleria de Sanitat Universal i de Salut Pública que el sector anirà a la vaga els dies 17 i 18 de gener davant la situació actual i els problemes de la sanitat pública valenciana, com “la manca de professionals, maltractament o fugida de metges”, així com la sobrecàrrega de treball.

Així ho ha anunciat el secretari general del CESM, Víctor Pedrera, després de la reunió que ha mantingut amb el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, per tal d’establir vies de comunicació i negociació. Pedrera ha indicat que aquest preavís de vaga es llança davant “la sobrecàrrega assistencial”, especialment a Atenció Primària, així com la “ridícula” ampliació de plantilla s’ha fet, segons la seva opinió, a costa de col·lectius aliens al col·lectiu mèdic, i ha avisat que la situació de la sanitat valenciana “dista molt molt de la d’altres comunitats”.

En tot cas, ha anunciat que la convocatòria de les aturades s’ha fixat per als dies 17 i 18 de gener amb l’objectiu de “no intercedir” en una etapa com és la de Nadal, quan es registra “un repunt de pacients amb bronquiolitis”, i que la població no es vegi afectada.

Paral·lelament, ha manifestat que, amb aquest marge, espera de donar un temps més que suficient a l’administració perquè valori les peticions que se li han traslladat des dels sindicats i que es pugui desconvocar la vaga si s’arriba a un acord.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes