No deixa de ser curiós que en el món televisiu un dels espais de més èxit sigui l’espai dedicat al temps, a la meteorologia. De fet és un indicador positiu ja que ens està dient que no som aliens als fenòmens naturals, i per mi això és important ja que em dona un bri d’esperança de que la humanitat encara no ho hem perdut tot.

Anant al gra, això de preveure el temps que farà dur de cap a més d’un, encara que sigui per agafar el paraigües quan sortim de casa o be per esbrinar si és el dia òptim per dur el cotxe al túnel de rentat. Tot i que no cal dir que determinades feines o activitats depenen del tot de la climatologia per ser executades amb seguretat o de manera òptima, seria el cas per exemple dels mariners, dels pagesos, paletes, etc.

El cas és que entre tots plegats hem elaborat mètodes que serveixen per fer prediccions meteorològiques. Molts d’aquests mètodes son fruit de l’observació, per exemple el comportament dels animals ens poden ajudar a fer prediccions encertades, seria el cas de si un determinat ocell vola alt o baix etc.

Llegir més o escoltar….

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]