Totes les mesures de prevenció que aplicarà l’ANC perquè la Diada sigui segura

  • L'Assemblea facilitarà una eina a les territorials perquè els assistents es puguin inscriure a l'acte

VilaWeb
Redacció
27.08.2020 - 08:00

Aquesta última setmana l’Assemblea Nacional Catalana ha treballat braç a braç amb el PROCICAT per pactar un seguit de mecanismes que garanteixin la seguretat dels participants en les mobilitzacions de la Diada d’enguany. D’aquesta manera es vol garantir el dret de manifestació i, alhora, evitar que hi hagi nous contagis de la covid-19.

Aquestes són les mesures que ahir va presentar l’Assemblea Nacional Catalana a les territorials per aconseguir una diada segura:

Concentracions descentralitzades

Les concentracions seran descentralitzades a tot el territori. Se’n faran davant un centenar d’edificis del servei públic d’ocupació espanyol, de les oficines de l’Agència Tributària i de les de la Seguretat Social.

Dos metres de distància

Segons que ha pogut saber VilaWeb, totes les mobilitzacions seran estàtiques i cada manifestant haurà de mantenir en tot moment dos metres de distància amb la resta. Se seguirà el model de manifestacions que s’ha vist en més indrets del món, on es garanteix en tot moment la distància entre manifestacions.

Marcatge de la posició del públic

L’ANC recomana a les territorials que es marqui la posició dels assistents a la concentració amb esprais o pintura. D’aquesta manera, volen que sigui molt clar quin espai ha d’ocupar cada assistent i la distància entre si.

Controls d’accessos

Es delimitarà el perímetre de l’espai triat per la mobilització. Es posaran controls d’accessos i de capacitat per no superar el nombre d’assistents previst. A més, com a reforç de les mesures contra la covid-19, es recomana de prendre la temperatura als manifestants abans d’accedir-hi.

Inscripcions

A més, l’Assemblea facilitarà una eina a les territorials perquè els assistents es puguin inscriure a l’acte. Una informació que servirà per a controlar la capacitat de cada punt de concentració i calcular millor la distribució dels assistents. L’ANC assegura que aquesta informació no serà utilitzada en cap cas per fer un rastreig posterior o controls als accessos.

Prohibides les pancartes compartides

A les concentracions serà obligatori de portar la màscara. S’hi prohibirà l’ús de pancartes i més objectes compartits, el consum d’aliments o l’ús del mobiliari urbà.

Espais oberts

Les mobilitzacions s’hauran de fer sempre en espais públics, no tancats, amb una superfície lliure equivalent a 1,5 vegades els metres quadrats resultants del càlcul d’assistents previst i l’espai necessari per a cadascú. Per exemple, si es preveu un centenar d’assistents i l’espai de cada un ha de ser de 4 m2, s’haurà de disposar de 400 m2 multiplicat per 1,5 vegades. Per tant, s’haurà de pensar en un espai total de 600 m2.

A més, les concentracions no es podran fer en carrers d’una amplada de menys de vint metres. I l’espai triat no podrà ser a menys de cinc-cents metres de centres de caràcter social o sanitari.

Control d’aglomeracions

L’ANC també demana a les territorials que tinguin en compte la gestió de possibles aglomeracions fora del perímetre de la concentració, ja siguin causades per les cues a les entrades i sortides o bé per públic curiós.

Precisament per a evitar aglomeracions, els accessos al transport públic més pròxims a les concentracions es tancaran dues hores abans i fins dues hores després de la mobilització.

Recomanen que no hi assisteixin persones de risc

Finalment, l’ANC no recomana l’assistència a les concentracions de la gent més vulnerable a la malaltia, com és ara gent gran o col·lectius de risc. I afegeixen que han començat a pensar en accions alternatives que puguin fer a casa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any