anticossos saliva covid nens

Una investigació de l’Institut de Salut Global de Barcelona i l’Hospital Sant Joan de Déu ha determinat que mesurar anticossos en saliva pot ser útil per tal de detectar infeccions per covid entre els nens. L’estudi, publicat a la revista BMC Medicine, afirma que la mesura podria facilitar la vigilància epidemiològica en entorns escolars.

No em trobo bé. Quan m’he de fer un prova d’antígens o una PCR?

Els investigadors van testejar més de 1.500 infants i 400 adults que participaren en casals o campaments d’estiu a Barcelona l’estiu de 2020. S’analitzaren dues mostres de saliva de cada participant, una a l’inici i l’altra al final de l’estada. El 3,2% dels participants desenvoluparen anticossos contra la covid entre la primera i la segona mostra, cosa que indica que se n’infectaren entremig. Es tracta d’una xifra sis vegades major a la taxa d’infecció estimada per les proves PCR fetes regularment al llarg d’aquest mateix període.

Els vaccins de Pfizer i Moderna poden generar anticossos que causen falsos positius de covid

Tanmateix, l’anàlisi mostra que el percentatge de noves infeccions fou major entre els adults (2,94%) que no pas entre els nens (1,3%), cosa que suggereix diferències en la dinàmica d’infecció i transmissió viral entre ambdós grups etaris. També es pogué determinar que les persones asimptomàtiques presentaven nivells més elevats d’anticossos en les mostres de saliva que no pas en les proves de sang.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.