Més de cent persones han perdut la vida en un incendi en un temple hindú a l’estat de Kerala, al sud de l’Índia, a causa d’una explosió de material pirotècnic. Segons la policia, també hi hauria més de tres-cents cinquanta ferits. El foc va començar amb una guspira en un espai on s’emmagatzemaven focs artificials per a una celebració de l’any nou local a Kollam. L’incendi va causar una gran explosió i l’ensorrament d’una part de l’edifici just en el moment en què es concentraven entre deu mil i quinze mil persones al temple per al festival.

A Kerala hi ha en vigor una prohibició d’ús de material pirotècnic per districtes, però les autoritats donen permisos puntuals per a fer-ne servir en celebracions concretes.

El moment de l’explosió fou captat en uns quants vídeos:

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.