Més de 330.000 xiquets valencians estan el perill d’exclusió social, segons UNICEF

La taxa de risc de pobresa o exclusió social infantil a la Comunitat Valenciana ha estat del 37,7% en 2015, el que afecta més de 330.000 xiquetes i xiquets, segons l'últim informe sobre 'L'Estat Mundial de la Infància' del Fons de l'ONU per a la Infància (l'UNICEF).

VilaWeb
Redacció
30.06.2016 - 23:39
Actualització: 01.07.2016 - 01:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS)

La taxa de risc de pobresa o exclusió social infantil a la Comunitat Valenciana ha estat del 37,7% en 2015, el que afecta més de 330.000 xiquetes i xiquets, segons l’últim informe sobre ‘L’Estat Mundial de la Infància’ del Fons de l’ONU per a la Infància (l’UNICEF).

L’agència de l’ONU ha presentat este dijous a València l’informe, que assenyala que en el cas d’Espanya, la taxa de risc de pobresa o exclusió social dels xiquets en 2015 ha estat del 34,4%. Alhora, el risc de pobresa econòmica dels xiquets nascuts en famílies de pares migrants supera el 60,3%.

La setmana passada, l’UNICEF Comitè Comunitat Valenciana va presentar als grups parlamentaris de les Corts, al costat de Càritas Diocesana de València, Creu Roja Espanyola i Save the Children, una proposta de text per al Pacte Valencià per la Infància i els ha instat a la seua aprovació per consens.

“L’objectiu d’este pacte és generar un instrument legislatiu que blinde els drets dels nens a la Comunitat Valenciana i els done prioritat en les polítiques públiques, en temps de crisi o de bonança, siga quin siga el govern que estiga al front, perquè la infància valenciana tinga garantides les seues oportunitats de desenvolupament”, ha explicat el president de l’UNICEF Comitè Comunitat Valenciana, Jorge Cardona.

Segons l’informe de l’UNICEF, la mitjana de pobresa infantil a la Unió Europea és del 21,1%, nivell que supera Espanya amb un 34,4% dels seus xiquets en risc al tancament de l’any passat, i que es veu accentuada en el cas dels fills de migrants: ja que un de cada dos està vivint en la pobresa, el que “posa en evidència les barreres d’estos col·lectius a l’accés a drets i servicis”.

D’altra banda, a Espanya, la taxa d’abandonament escolar en 2015 ha estat del 20%, molt per damunt de la mitjana dels països de la UE, que se situa al voltant de l’11%. A més, la taxa d’abandonament és més alta en els xiquets que en les xiquetes (24% front a 15,8% en les xiquetes)”, destaca l’UNICEF.

A més, exposa que en 2014 i en comparació del 2009 la inversió en educació a Espanya s’ha reduït en 5.000 milions d’euros anuals, i la inversió en protecció social dels xiquets i les seues famílies en 2.700 milions d’euros.

D’altra banda, el Fons de l’ONU per a la Infància alerta del “panorama desolador” que es preveu per a 2030 si no canvien les tendències actuals, ja que per a esta data es calcula que 69 milions de xiquets moriran a causa de causes evitables, 167 milions de nens viuran en la pobresa i 750 milions de dones s’hauran casat sent encara xiquetes.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes