Més de 13.000 persones participen en el sorteig per veure la mascletà al balcó de l’Ajuntament en Falles

  • Un total de 13.839 persones han participat en el sorteig per a gaudir d'una 'mascletà' de Falles des del balcó de l'Ajuntament de València, una experiència per a la qual la sort en forma d'algoritme ja ha triat els 180 agraciats que han guanyat una entrada doble (per a guanyador més acompanyant) a la casa consistorial per a un dels dies grans de les festes josefines.

VilaWeb
Redacció
22.02.2017 - 19:06
Actualització: 15.03.2017 - 21:50

VALÈNCIA, 22 (EUROPA PRESS)

Un total de 13.839 persones han participat en el sorteig per a gaudir d’una ‘mascletà’ de Falles des del balcó de l’Ajuntament de València, una experiència per a la qual la sort en forma d’algoritme ja ha triat els 180 agraciats que han guanyat una entrada doble (per a guanyador més acompanyant) a la casa consistorial per a un dels dies grans de les festes josefines.

La sala de premsa municipal ha sigut testimoni del sorteig s’ha celebrat este dimecres en directe en presència del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, al costat del cap de servici de Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (SERTIC) de l’Ajuntament, Ramón Ferri, i el cap de secció de Sistemes, Ángel Gimeno.

Prop de 18.000 persones s’havien inscrit en el sorteig, encara que unes 3.000 han quedat fora per no estar empadronades en la ciutat de València. Es tracta del segon any consecutiu en el qual es fa esta iniciativa i en esta ocasió s’han presentat al voltant d’un miler menys de persones, malgrat que s’oferien el doble de places. Així, fins a un total de 360 veïns, 20 cada dia, tindran l’opció de gaudir de la mascletà des d’un emplaçament tan emblemàtic.

D’esta manera “el balcó es torna a obrir enguany per segona vegada, tant per a les comissions falleres, com per a les juntes locals i, per descomptat, per als veïns i veïnes de València, que són els qui, amb els seus impostos, fan possible l’activitat municipal, i que volem que senten l’Ajuntament i el balcó com la seua casa”, ha subratllat Fuset.

L’edil ha recordat que els guanyadors de cada jornada ho són per a una data concreta, que no podran canviar. Per això, s’ha definit també una llista de 50 persones suplents i, en cas que algun guanyador no puga assistir a la mascletà que li haja correspost, les invitacions s’atorgaran a la primera persona de la llista de reserva i així successivament.

Les entrades són personals i intransferibles, i cada persona premiada haurà d’arreplegar-les amb el seu DNI, en el dia i l’hora que se li comunicarà per correu electrònic o per telèfon des de l’Ajuntament.

El sistema emprat per al sorteig, ha explicat el cap del SERTIC en el consistori, s’ha basat en un algoritme de càlcul aleatori específic: una vegada tancat el termini de presentació de sol·licituds es va generar una base de dades amb les dades de tots els participants (noms i cognoms, i DNI), i a cadascun d’ells se li va assignar un nombre. Este matí, entre tots els assistents a l’acte s’ha definit una clau de xifres, un nombre aleatori que ha sigut introduït en el programa i que ha determinat, en reordenar els nombres dels sol·licitants, als guanyadors del sorteig.

A més, el balcó acollirà també enguany 99 comissions falleres de la ciutat –amb quatre representants cadascuna–, seguint el torn establit per sorteig l’any passat, que garantix que en els quatre anys de mandat totes les comissions de la ciutat puguen passar pel balcó durant les Falles.

Així mateix, s’obri de nou l’espai a les juntes locals. “Volem passar pàgina d’altres ocasions en les quals el balcó de l’Ajuntament era percebut per la ciutadania més prompte com una zona VIP, que com la casa de tots els valencians i valencianes”, ha sentenciat Fuset.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any