Meritxell Mateu ha dimitit com a diputada del grup parlamentari demòcrata andorrà. Mateu ha reafirmat que no ha fet de lobbista per a BPA i ha assegurat que sempre ha servit l´interès general.

Fa una setmana el Diari d’Andorra va publicar una notícia segons la qual la diputada de Demòcrates per Andorra Meritxell Mateu hauria rebut pagaments de la Banca Privada d’Andorra en diner negre.

L’oposició hi va reaccionar reclamant la seva dimissió i que el cap de govern prengués posició sobre l’afer. En un primer moment Demòcrates per Andorra va donar suport a la diputada i va dir que hi confiava.

Segons el Diari d’Andorra, Mateu va rebre pagaments per un assessorament a la BPA entre els anys 2012 i 2013 per un valor de 48.000 euros. Sembla que els rebé de la societat panamenca Landstreet, vinculada a l’ex-conseller delegat de BPA Joan Pau Miquel, i per mitjà seu es van fer pagaments en negre. Mateu diu que no era conscient que aquests pagaments no havien estat declarats.

“Prenc aquesta decisió vista l’evolució i la utilització, dic bé, la utilització, que s’ha fet de la meva relació laboral, ja conclosa, amb BPA”. Així ha anunciat ara Meritxell Mateu la renúncia com a consellera del grup demòcrata.

“No vull seguir fent política enmig d’un clima extremadament enrarit, on les difamacions són llei i on la dignitat del polític es qüestiona cada instant”, ha dit davant els mitjans, abans d’afegir que “tampoc no vull que se segueixi utilitzant per perjudicar interessos dels ciutadans, el bon nom de les institucions i la bona marxa del projecte polític de Demòcrates per Andorra”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]