Més de 30.000 persones han passat una segona nit a les fosques a Menorca arran dels danys que va causar un cap de fibló a la línia d’alta tensió de Dragonera – Es Mercadal. La presidenta del Consell insular, Susana Mora, ha explicat a IB3 Ràdio que es recuperarà el subministrament elèctric en les pròximes hores.

Operaris de Red Eléctrica han treballat tota la nit per a reparar les torres afectades. Una ja s’ha pogut aixecar i ara estan intentant arreglar la segona. Una volta ho hagin aconseguit, s’haurà de recuperar el cablejat abans de restablir el servei. De totes maneres, Mora ha avisat que serà un servei precari.

Si els operaris restableixen el subministrament al llarg del dia, s’haurà aconseguit escurçar els terminis que havia marcat Red Eléctrica, que no preveia reactivar el servei fins demà al migdia. La bona meteorologia està ajudant a accelerar i agilitzar les tasques de reparació.

D’altra banda, continua la instal·lació de grups electrògens. Ahir es van posar en funcionament una trentena d’aparells i avui n’han arribat una seixantena més. S’espera que al llarg del dia n’arribin una altra desena.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb