Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs han comparegut avui davant del Palau Robert, l’endemà de la sentència del Tribunal de Comptes espanyol que els condemna a pagar cinc milions d’euros per l’organització de la consulta del 9-N del 2014. Tots ells han denunciat la persecució política de què han estat víctimes per part de l’estat, que els ha volgut fer pagar per una suposada malversació que ja va ser descartada durant el procés judicial al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que els va condemnar només per desobediència.

‘Potser es fan mal, però no ens fan por’, ha dit Mas. Hi ha un intent de destrucció personal, de repressió i de persecució, i de venjança. Per això estem decidits a seguir-nos defensant perquè el que vam fer no va ser ni cap pecat ni cap delicte. Era la nostra obligació fer-ho. Com que va sortir massa bé a ulls d’uns, aquestes són les conseqüències.’

Anàlisi: Cinc preguntes i cinc respostes sobre la sentència del Tribunal de Comptes contra Mas, Ortega, Homs i Rigau

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb